28 / 03 / 2024

Doğuş Grubu mobilya devi Crate-Barrel'ı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor!

Doğuş Grubu mobilya devi Crate-Barrel'ı Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor!

Doğuş Holding 'in perakende grubu, Amerika'nın dev mobilya ve mutfak eşyası markası olan Amerikan mobilya devi Crate-Barrel 'ı Türkiye 'ye getirmeye hazırlanıyor, marka üst gelir grubuna hitap ediyor...




Akasya Alışveriş Merkezi'nde ilk mağazasını açacak olan marka, IKEA'ya benziyor ancak daha üst gelir grubuna hitap ediyor Doğuş Holding'in perakende grubu, Amerika'nın dev mobilya ve mutfak eşyası markasını Türkiye'ye getiriyor. Armani, Gucci, Hublot Porsche Design gibi A grubu markalan bünyesinde bulunduran grup, bu kez de mobilya devi Crate-Barrel'ı Türk tüketicisiyle buluşturuyor. Crate-Barrel'ın, İstanbul Acıbadem'de bulunan Akasya projesi bünyesindeki alışveriş merkeziyle Türkiye'deki ilk mağazasını açacağı öğrenildi. 2014 Şubat ayında açılacak olan AVM'yle Crate-Barrel mağazası Türkiye'deki A Plus markalar arasında yerini alacak. Amerika Şikago merkezli Crate-Barrel, 1962 yılında Gordon ve Carole Segal çifti tarafından kuruldu. Balayı için Avrupa'ya giden Segal çifti döndüklerinde evlerinde seyahatleri boyunca hoşlarına giden mutfak eşyalarının evlerinde olmamasına hayıflandılar. Bu tarz ürünleri herkese ulaştırabilmek için de bir kişi işe alıp eski bir fabrikayı kiraladılar. 

1962'te temelleri atılan markanın şu anda 7 bin çalışanı ve Kuzey Amerika'da devasa, boyutlu 160'ın üzerinde mağazası var. Mobilya ve ev eşyası zinciri Crate-Barrel'in mağaza boyutu 3 bin metrekarenin üzerinde bulunuyor. Şirketin geçen yılki cirosu 4 milyar dolar olarak gerçekleşti. IKEA'ya benzer konsepti bulunan marka daha üst gelir grubuna hitap ediyor. Amerikan mobilya devi Doğuş'la geliyor Türkiye dördüncü ülkesi olacak Dev mobilya markası ABD dışındaki ilk mağazasını 2008'de Kanada'da açtı. 2010'da Al Tayer Group'la franchise anlaşmasıyla Dubai'ye girdi. Asya'daki ilk mağazası ise Ocak 2013'te Singapur'da açıldı. 

Türkiye, bu markanın girdiği dördüncü ülke olacak. Doğuş'un Crate&Barrel'ı franchise anlaşmasıyla getirdiği tahmin ediliyor. Doğuş Grubu'nun tek mağaza ile mi yetineceği yoksa Crate&Barrel'ın başka mağazasını açıp açmayacağı ise henüz bilinmiyor. 

Akasya Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Saf GYO'nun İstanbul Acıbadem'de yaptığı Akasya Acıbadem projesi içerisinde yer alyor. Şubat 2014'de açılacağı öngörülen Akasya AVM, 35 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. 88 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip. 

AVM'de, markalar, yemek katlan, restoranlar, konser gibi etkinlikler için kültürel alanlar, 12 sinema salonu, 8 bin metrekare alana kurulacak çocuk dünyası KidZania yer alacak. 

Akasya AVM'de, 250 markanın yer alması hedefleniyor. 



Hürses


Geri Dön