25 / 04 / 2024

Doğuş Grubu Select Maris Oteli'ni devraldı

Doğuş Grubu Select Maris Oteli'ni devraldı

Doğuş  Grubu'nun, Metin Kalkavan'ın patronu olduğu Turkon Holding'ten Göcek Marina ve Select Maris Oteli almışt



Doğuş Grubu'nun, Metin Kalkavan'ın patronu olduğu Turkon Holding'ten Göcek Marina ve Select Maris Oteli'ni satın aldığı haberini, ilk duyuran Ekonomist olmuştu. On anlaşmaya imza atılmasından sonra, yasal otoritelerden gerekli izinlerin alınması için işlemler başlatılmıştı. Otel için nihai izinler alındı ve hisse devri anlaşması, geçen Perşembe günü İstanbul'da atıldı.Doğuş Grubu'nun CEO'su Hüsnü Akhan, Marmaris Select Maris Otel'in devrinin geçen hafta içinde gerçekleştirildiğini söyledi. Port Göcek Marina-sı'nın ise üç hafta içinde devrinin tamamlanacağı kaydedildi.

Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalanyla hizmet veren Doğuş Grubu; 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de mari-nacılıktaki kapasitesini toplam 2 bin 435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'daki marina yatırımı ile birlikte D-Marin markası altında denizde ve karada toplam 2 bin 835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.

Doğuş  Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan toplam 274 oda ve 553 yatak kapasiteli Marmaris Select Maris Oteli ile grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi ise 5 bin 150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt istanbul, Hyatt Regency istanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile birlikte otelcilik alanındaki büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak.
Ekonomist


Geri Dön