25 / 04 / 2024

Doğuş Grup'tan Galataport için gürültü yapmayın uyarısı!

Doğuş Grup'tan Galataport için gürültü yapmayın uyarısı!

Galataport'a 702 milyon dolar veren Doğuş ve ortakları Ulaştırma Bakanlığı'na "Yerel yolcu ve diğer gemiler limana bağlı gemilere çok yakın geçerek hayati tehlike yaratıyor" uyarısı yaptı



Galataport'a 702 milyon dolar veren Doğuş ve ortakları Ulaştırma Bakanlığı'na "Yerel yolcu ve diğer gemiler limana bağlı gemilere çok yakın geçerek hayati tehlike yaratıyor" uyarısı yaptı. Bakanlık da denizcilik örgütlerini gürültü ve dalgaya karşı uyardı.


Kamuoyunda Galataport 'rojesi olarak bilinen Salıpazarı Liman Sahası'nın işletme hakkını 702 milyon dolara alan Doğuş Grubu, bölgeye yapacağı otel ve yenileme yatırımları için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu arada da iştiraki Salıpazarı Liman İşletmeciliği AŞ üzerinden limana gelen yolcu gemilerine hizmet veriyor. Ancak Salıpazarı Liman İşletmeciliği'nin liman yakınından geçen yolcu motarlarından rahatsız olduğu anlaşıldı. 


Nitekim Ulaştırma Bakanlığı İstanbul'daki denizcilik kuruluşlarını geçtiğimiz günlerde liman yakınından geçen motorları konusunda uyardı. Ulaştırma Bakanlığı'nm bağlı İstanbul Liman Başkanlığı şehirde faaliyet gösteren denizcilik örgütlerine gönderdiği yazıda yolcu motorlarının Salıpazarı ve Karaköy rıhtımları yakınından geçerken gürültü yapmamaları istendi. Motorlarda yüksek sesli anons yapılmamasının sağlanması gerektiği bildirildi. Limanda bulunan yolcu gemilerinin güvenlik zabitlerinin yakın seyir nedeniyle endişelendiği belirtilen yazıda, yolcu gemilerinin yakınından geçilirken dalga yaratmayacak hızda seyredilmesi istendi. 


Yakın seyrin yolcu gemilerine ikmal yapan gemilerin faaliyetlerini olumsuz etkilediği yazıda anlatıldı. Ayrıca Salıpazarı Liman İşletmeciliği şirketine ait deniz devriye gemisinin uyarılarına uyulmasının da şart olduğu vurgulandı. 


POSTANE VE İŞLETME BİNASI OTEL OLACAK 

Doğuş Grubu, proje kapsamında liman sahasındaki tarihi Paket Postanesi ve Denizcilik işletmeleri binalarının içini renove ettikten sonra 5 yıldızlı otele çevirmeyi planlıyor. Alandaki antrepolardan birini de yıkmayı planlayan Doğuş Grubu, onun yerine de 4 yıldızlı bir iş oteli inşa edecek. Toplamda 350400 milyon dolar yatırım planlanan sahada 130 bin metrekarelik alanda inşaat faaliyetleri öngörülüyor. Doğuş Grubu, liman sahasının işletmesini 30 yıllığına devraldı. 


BAKANLIK 11 KASIM'DA UYARI YAZISI GÖNDERDİ 

İstanbul Liman Başkanlığı'nın 11 Kasım'da yolladığı yazıda motorlar için şu isteklerde bulunuldu: "Yolcu gemilerinin civarından geçerken yolcu gemileri için endişe oluşturmayacak yüksek sesli anons veya yayın yaparak gürültü kirliliğine sebebiyet vermeyecek, hizmet gemilerinin faaliyetlerine engel olmayacak, büyük dalgalar oluşturmayacak uzaklıkta ve hızda seyir yapmaları gerekmektedir." 


Seçkin Ürey-Habertürk


Geri Dön