25 / 04 / 2024

Doğuş Holding 2011 'de halka açılacak!

Doğuş Holding 2011 'de halka açılacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit şžahenk, GE"nin Garanti Bankası"ndaki yüzde 20"nin üzerindeki hisselerinin satışına ilişkin kararını açıklamasından sonra Doğuş Holding"i halka açacaklarını söyledi



Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit şžahenk, Berlin"de düzenlenen 1. Türk-Alman İş Konseyi toplantısında General Electric"in (GE) Garanti Bankası"ndaki hisselerinin satışı ve Doğuş Holding"in halka arz planları ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.
şžubat ayında global kriz nedeniyle finans sektöründen çekilme kararı alan ve Garanti Bankası"ndaki yüzde 20.85 oranındaki ortaklık payı için satış işlemi başlatan GE"nin bu süreci tamamlamasını beklediklerini söyleyen şžahenk, Doğuş Holding"in bu işlemden sonra halka açılacağını söyledi.

Holdingin halka arz fiyatının o günkü piyasa koşullarına göre belirleneceğini belirten şžahenk, en geç 2011"de halka arz sürecinin tamamlanacağını söyledi. Doğuş Grubu"nun son 5 yıldır halka arz edilmiş bir kurum gibi yönetildiğini kaydetti.
Türkiye"nin üç reyting kuruluşundan reyting alan tek holding olduklarını belirten şžahenk, œBiraz da benim yatırım bankacılığı geçmişim olduğu için Doğuş Grubu"nun halka açılması çok kolay dedi.

İnsan boşanmak için evlenmez

şžahenk şöyle devam etti:
œGE"nin satışta aldığı karar sürecinin bitmesini bekliyoruz. GE, dünyanın en büyük şirketlerinden biri. Uluslararası arenada reytingiyle, duruşuyla çok önemli bir şirket. çok güzel bir ortaklık yaptık. GE geldikten sonra Garanti Bankası"nın hizmet kalitesi büyümüşse ve özelliğini kaybetmemişse burada GE"nin, Doğuş Grubu"nun Garanti Bankası"nda yaratmış olduğu insan kaynağının özelliğine saygısını görürsünüz. Senelerdir yapmış olduğumuz yatırımın önemine inandığını görürsünüz. Bu anlamda hiçbir şekilde özelliğimizi değiştirmeden ortaklık yaparak sadece bizim ihtiyacımız olan istediğimiz şeylerde gayretle bize destek olmuştur. Ben isterim ki hiç gitmesinler. İnsan boşanmak için evlenmez. Onun için ben isterim ki GE kalsın.

Herkesin kaçtığı Romanya"ya 100 şube

Garanti Bankası"nın yurtdışı yatırımlarına değinen Ferit şžahenk, krizin son iki yılında herkesin kaçtığı Romanya"da Garanti Bankası"nın 100 şube ile girdiğini hatırlattı. şžahenk, œBunun yanında Hollanda"daki bankamız her geçen gün daha fazla büyümekte. Türkiye"de daha fazla potansiyel var. şžimdi daha fazla ülkelere gidebilme kabiliyetimiz oluşmaya başladı. Türkiye"de 10 yıl önce yarının planı yapılmazken şimdi şirketler 5 yıllık proje yapmaya başladı diye konuştu.
Doğuş Grubu"nun Almanlarla son dört senede yaptığı üç ortaklığın TÜVSÜD, Krone ve damper üreticisi Myner olduğunu hatırlatan şžahenk, œBu üç grupla bölgesel yatırıma bakıyoruz. Muayene istasyonlarında TÜVSÜD ile değişik piyasalara gidebiliriz. Krone ve Myner ile üretimimizi ve satış örgütümüzü çok daha değişik piyasalara götürebiliriz dedi.
Milliyet/Kadife şžAHİN


Geri Dön