23 / 04 / 2024

Doka'dan büyük inşaat projelerine kesintisiz çözüm!

Doka'dan büyük inşaat projelerine kesintisiz çözüm!

52 kat ve 195 metre yüksekliğe ulaşması hedeflenen projenin inşaat çalışmalarında Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi sayesinde her türlü hava koşulunda kesintisiz çalışma ve böylelikle işgücünden azami verim alınması sağlanacak



Doka İskele-Kalıp, büyük inşaat projelerinde, her türlü hava koşulunda kesintisiz çalışma sağlayan perdesi ile iddiasını artırdı.


Doka İskele-Kalıp, Genel Müdürü Ender Özatay, "İnşaat ve gayrimenkul sektöründe son 10 yıl içinde başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde çok önemli projeler yapılmaya başlandığını belirtti. Özatay; bu projelerin yapım aşamasında hız ve güvenliğin ön plana çıkan faktörlerden biri olduğunun altını çizdi. Özel ve zorlu geometriye sahip yapılarda uzman mühendis kadrosu ile projeye özel mühendislik hizmeti ve çözümler sunduklarını söyleyen Özatay, şöyle devam etti:


"Queen Central Park Bomonti projesine de en ideal çözümü sunarak hareketli bir cepheye sahip olan bina için betonarme yapının çepeçevre ve hiçbir boşluk olmadan kapatılabilmesi sağlandı. Özel ayaklar kullanılarak bina geometrisine uygun şekilde dışarı çekilebilen paneller kolaylıkla bir sonraki kata tırmandırılabiliyor. Böylelikle bina hareketinin olduğu alanlarda bile vinç kullanım ihtiyacı ortadan kaldırılarak, hem vinç kapasitesinden tasarruf edilmiş hem de her hava koşulu ve şartta kesintisiz çalışma ortamı yaratılmış olunuyor. Kaba yapının yapımını hiçbir şekilde engellemeden yapıyla beraber ve yapı cephesine bitişik hidrolik olarak yükselen sistem, kule vinçlerin çalışamayacağı yüksek rüzgar hızlarında dahi tırmanma işlemini güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor."


Özatay "52 kat ve 195 metre yüksekliğe ulaşması hedeflenen projenin inşaat çalışmalarında Doka Xclimb 60 Koruma Perdesi sayesinde her türlü hava koşulunda kesintisiz çalışma ve böylelikle işgücünden azami verim alınması sağlanacak" dedi.


    

Dünya


Geri Dön