27 / 04 / 2024

Doktor Yusuf Elgörmüş Kosova'da hastane açtı!

Doktor Yusuf Elgörmüş Kosova'da hastane açtı!

İnşaat, enerji ve eğitim alanlarında Türk girişimcilerin yüzünü güldüren Kosova'ya Medicine Hospital da kalp hastanesi kurdu. Yurtdışına ilk yatırımını yapan grubun yönetim kurulu başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, "O



Sağlık alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Medicine Hospital, ilk yurtdışı hastane yatırımını Kosova'ya yaptı. Priştine'ye 4 bin 400 metrekare alanda 70 yatak kapasiteli bir kalp hastanesi kuran Medicine, 15 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, yatırımları ağırlıklı olarak Balkan ülkelerine kaydıracaklarını belirterek, "2015 yılına kadar yurtdışında 5 yeni hastanenin daha temelini atacağız." dedi. Grup, yurtdışına açılma planları kapsamında Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde pazar araştırması yapıyor. Elgörmüş, "Orta Asya'dan 1000 sene önce kopmuşuz ama Balkanlar'dan daha 100 sene önce koptuk. Hâlâ kardeşlik duyguları çok yüksek. Osmanlı'nın kartviziti Balkanlar'da çok itibar görüyor. Balkanlar'ın kalbine bir kalp hastanesi kurarak hem eski Osmanlı nüfuzundan faydalanmak istedik hem de bu bölgede var olan hasta potansiyelini bir noktada toplamaya karar verdik. İngiltere de dahil en gelişmiş Avrupa ülkelerinde bile sağlık sektörü şu an çok kötü durumda. Avrupa'nın en modern hastane zinciri olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Medicine Group, Kosova'nın başkenti Priştine'de açılışını yaptığı International Medicine Hospital ile yurtdışındaki ilk yatırımını devreye soktu. Balkanlar'ın kalp ve damar cerrahisi alanında tek uzman hastanesi olan Medicine International, 110 kişiye de istihdam imkanı sunuyor. Hastanenin açılışını 4 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi. Balkanlar'ın teknik altyapı ve hekim kalitesi bakımından en donanımlı hastanesi olarak da ün salan Medicine'dan bölge ülkeler ve Batı Avrupa'dan gelen hastalar da hizmet alabilecek. Kalp hastalıklarının sıkı kontrol ve takip gerektirdiğini, bu hastaların başka ülkelerde hizmet almasının ise zor olduğunu kaydeden Yusuf Elgörmüş, eskiden Balkanlar'dan çok sayıda hastanın tedavi için Türkiye'ye geldiğini, artık o hizmeti hastaların ayağına götürdüklerini aktardı. Medicine Group olarak yeni yatırımla birlikte çalışan sayısını toplamda 1.000 kişiye çıkardıklarını anlatan Elgörmüş, "2011 yılında 300 kişiye daha istihdam sağlayarak çalışan sayımızı 1.300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Kosova'daki çalışanlarımızın 23'ü Türkiye'den geldi. Kalanı ise Kosovalılardan oluşuyor. Hastanemizde ayda ortalama 4 bin hastaya poliklinik hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Yılda ise 50 bin civarında hastaya hizmet vereceğiz. Aylık 450 anjiyo ve 150 ameliyat hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda ihtiyaca göre beyin cerrahisi, göz, ortopedi, nöroloji gibi alanlarda yatırımlar da planlıyoruz. Yurtdışında yüzde 100 Türk sermayeli hastane yatırımı yapan tek grup biziz." ifadelerini kullandı.

BALKANLAR'DA 5 HASTANE HEDEFLİYOR

Küresel ekonomik krizin hissedildiği 2009 yılında Medicine Group olarak yurtdışına açılma çalışmalarına start verdiklerini anlatan Dr. Elgörmüş, şunları aktardı: "2001 krizinin en ağır dönemlerinde piyasada yaprak kıpırdamazken biz Medicine Hospital'ı kurmaya karar verdik. 2002 yılında da hastanemizi açtık. Hükümetin başlattığı sağlık reformuyla birlikte özel hastanecilik alanında büyümeye karar vererek Anadolu yakasında ikinci hastanemizi açtık. Medicine Group olarak krizleri hep fırsata çevirmeyi başardık. Bundan sonra yönümüzü Batı'ya çevireceğiz. Balkanlar'da Kosova'yı kendimize üs yaptık. Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Makedonya başta olmak üzere Balkan coğrafyasında 5 yılda 5 yeni hastane daha açmayı planlıyoruz." EKONOMİ SERVİSİ

Şifa arayanlar artık Türkiye'ye geliyor

Yurtiçinde de yatırım için uygun zemin kolladıklarını belirten Medicine Hospital'ın Yönetim Kurulu Başkanı Elgörmüş, "Türkiye'de sağlık harcamaları 35 milyar dolara çıktı. Dünyada sağlık turizmi 100 milyar dolara ulaştı. Türkiye de bu pazarda hızla etkinliğini artırıyor. Eskiden derdine derman arayan Amerika'ya Avrupa'ya giderdi. Şimdi ise durum tersine döndü. Özellikle Ortadoğu, Türk cumhuriyetleri ve Balkanlar'dan yoğun bir talep var. Bu bölgelerden gelen hastalar çoğunluğu oluşturuyor. Dünyaca ünlü gruplar Türkiye pazarına girmek için ortaklık ve satın alma seçeneklerini araştırıyor. Yatırımlarımızı tamamen özkaynaklarımızla devam ettireceğiz. Yabancı ortaklığa sıcak bakmıyoruz. Anadolu'da yatırımlar planlıyoruz. İhtiyaç duyulan illerde hastane yatırımları yapacağız. Uygun bir fırsat görürsek yatırım yaparız." dedi.
Zaman

Basında yer alan diğer haberler:

Balkanları Üs Yapan Medicine, Yurt Dışında 5 Hastane Daha Açacak

Sağlık alanında atağa kalkan Medicine Hospital, Kosova'nın başkenti Priştina'da 4 bin 400 metrekare alanda 70 yatak kapasiteli bir kalp hastanesi ku...Sağlık alanında atağa kalkan Medicine Hospital, Kosova'nın başkenti Priştina'da 4 bin 400 metrekare alanda 70 yatak kapasiteli bir kalp hastanesi kurdu. 15 milyon dolarlık yeni yatırımla birlikte hastane sayısını üçe çıkardıklarını ifade eden Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, "Büyüme stratejimiz kapsamında yatırımlarımızı ağırlıklı olarak balkan ülkelerine kaydıracağız. 2015 yılına kadar yurt dışında 5 yeni hastanenin daha temelini atacağız." açıklamasında bulundu.
Medicine Group, Kosova'nın Başkenti Priştina'da açılışını yaptığı International Medicine Hospital ile yurt dışındaki ilk yatırımını devreye soktu. Balkanların kalp ve damar cerrahisi alanında tek uzman hastanesi, 110 kişiye de istihdam imkânı sunuyor. Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, "Açılışımız 4 Kasım'da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı. Balkanların teknik altyapı ve hekim kalitesi bakımından en donanımlı hastanesini kurduk. Uluslararası standartlara uygun bir hastane oldu. Balkanlarda bu ölçekte altyapı ve donanıma sahip başka bir hastane daha yok. Özellikle bölge ülkeler ve Batı Avrupa'dan gelen hastalar da bu hastaneden hizmet alabilecek. Kalp hastalıkları sıkı kontrol ve takip gerektiriyor. Bu hastaların başka ülkelerde hizmet alması çok zor. Eskiden balkanlardan çok sayıda hasta tedavi için Türkiye'ye geliyordu. Artık o hizmeti ayaklarına götürdük." dedi.

Hastane olarak yeni yatırımla birlikte çalışan sayısını toplamda bin kişiye çıkardıklarını anlatan Elgörmüş, "2011 yılında 300 kişiye daha istihdam imkanı tanıyarak çalışan sayımızı bin 300'e çıkarmayı hedefliyoruz. Kosova'daki personelimizin 23'ü Türkiye'den geldi. Kalanı ise Kosovalılar'dan oluşuyor. Hastanemizde ayda ortalama 4 bin hastaya poliklinik hizmeti vermeyi hedefliyoruz. Yılda ise 50 bin civarında hastaya hizmet vereceğiz. Aylık 450 anjiyo ve 150 ameliyat hedefliyoruz. İlerleyen zamanlarda ihtiyaca göre beyin cerrahisi, göz, ortopedi, nöroloji gibi alanlarda yatırımlar da planlıyoruz. Yurt dışında yüzde 100 Türk sermayeli hastane yatırımı yapan tek grup biziz." ifadelerini kullandı.

Küresel Ekonomik krizin hissedildiği 2009 yılında Medicine'ın yurt dışına açılma çalışmalarına start verdiklerini aktaran Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, şunları kaydetti:

"2001 krizinin en ağır dönemlerinde piyasada yaprak kıpırdamazken biz Medicine Hospital hastanesini kurmaya karar verdik. 2002 yılında da hastanemizi açtık. Hükümetin başlattığı sağlık reformuyla birlikte özel hastanecilik alanında büyümeye karar vererek Anadolu yakasında ikinci hastanemizi açtık. Biz, krizleri hep fırsata çevirmeyi başardık. Bundan sonra yönümüzü Batı'ya çevireceğiz. Balkanlarda Kosova'yı kendimize üs yaptık. Bosna Hersek, Arnavutluk ve Makedonya başta olmak üzere balkan coğrafyasında 5 yılda 5 yeni hastane daha açmayı planlıyoruz."

ANADOLU İLLERİNDE DE YATIRIM YAPACAĞIZ

Yurt içinde de yatırım için uygun zemin kolladıklarının altını çizen Yusuf Elgörmüş, "Türkiye'de sağlık harcamaları 35 milyar dolara kadar çıktı. Dünyada sağlık turizmi 100 milyar dolara ulaştı. Türkiye de bu pazardan hızla etkinliğini artırıyor. Eskiden derdine derman arayan Amerika'ya Avrupa'ya giderdi. Şimdi ise durum tersine döndü. Özellikle Ortadoğu, Türki cumhuriyetler ve Balkanlardan yoğun bir talep var. Bu bölgelerden gelen hastalar çoğunluğu oluşturuyor. Dünyaca ünlü gruplar Türkiye pazarına girmek için ortaklık ve satın alma seçeneklerini araştırıyor. Medicine olarak yatırımlarımızı tamamen öz kaynaklarımızla devam ettireceğiz. Yabancı ortaklığa sıcak bakmıyoruz. Türkiye'de Anadolu illerinde yatırımlar planlıyoruz. İhtiyaç duyulan illerde hastane yatırımları yapacağız. Uygun bir fırsat görürsek yatırım yaparız." dedi.

Dr. Elgörmüş, yurt dışına açılma planları kapsamında Kuzey Afrika, Orta Asya ve Ortadoğu ülkelerinde Pazar araştırmaları yaptıklarını belirtirken "Orta Asya'dan 1000 sene önce kopmuşuz ama Balkanlardan daha 100 sene önce koptuk. Hala kardeşlik duyguları çok yüksek. Osmanlı'nın kartviziti Balkanlarda çok itibar görüyor. Balkanların kalbine bir kalp hastanesi kurarak hem eski Osmanlı nüfuzundan faydalanmak istedik hem de bu bölgede var olan hasta potansiyelini bir noktada toplamaya karar verdik. İngiltere de dahil en gelişmiş Avrupa ülkelerinde bile sağlık sektörü şu an çok kötü durumda. Avrupa'nın en modern hastane zinciri olmayı hedefliyoruz." diye konuştu.
Haber50

Balkanları üs yaptı, 5 hastane daha yolda

Medicine Yönetim Kurulu Başkanı Elgörmüş, Balkanlardan Türkiye’ye hasta akınını gördükten sonra yatırım kararı verdi.
Medicine Hospital, ilk yurt dışı yatırımını Kosova’da açtığı kalp hastanesiyle yaptı. Priştina’ya 4 bin 400 metrekare alanda 700 yatak kapasiteli bir kalp hastanesi kuran Medicine, 15 milyon dolarlık yatırıma da imza atmış oldu. Yeni yatırımla birlikte hastane sayısını 3’e çıkardıklarını ifade eden Medicine Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yusuf Elgörmüş, “Büyüme stratejimiz kapsamında yatırımlarımızı ağırlıklı olarak Balkan ülkelerine kaydıracağız. 2015 yılına kadar yurt dışında 5 yeni hastanenin daha temelini atacağız” diye konuştu. Bölge ülkeleri ve Batı Avrupa’dan gelen hastaların bu hastaneden hizmet alabileceğini ifade eden Elgörmüş, “Eskiden Balkanlardan çok sayıda hasta tedavi için Türkiye’ye geliyordu. Şimdi biz buradayız” dedi. Medicine Group olarak yeni yatırımla birlikte çalışan sayısını toplamda 1000 kişiye çıkardıklarını anlatan Elgörmüş, “2011 yılında 300 kişiye daha istihdam sağlayarak çalışan sayımızı 1300’e çıkarmayı hedefliyoruz. Kosova’daki çalışanlarımızın 23’ü Türkiye’den geldi. Kalanı ise Kosovalılardan oluşuyor” diye konuştu.
Türkiye Gazetesi


Geri Dön