24 / 04 / 2024

Dokumaca Anadolu Efsaneler sergisi 17 Ekim'de!

Dokumaca Anadolu Efsaneler sergisi 17 Ekim'de!

TETSİAD Sponsorluğunda Gerçekleştirilen “ Dokumaca Anadolu Efsaneler” Sergisi Unutulmaya Yüz Tutmuş Binlerce Yıllık Dokuma Örneklerini Gün Yüzüne Çıkarıyor. Dokumaca Anadolu Efsaneler sergisi 17 Ekim'de gerçekleştirilecek.



Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD)’ın sponsorluğunda gerçekleşen “Dokumaca Anadolu Efsaneler” sergisi, 17 Ekim’de Yıldız Sarayı İBB Müzesi’nde kapılarını ziyaretçilerine açtı. Dokuma tarihine gönül veren, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin uzun yıllar süren araştırmaları sonucu hazırlanan, Anadolu’nun binlerce yıllık dokuma örneklerinden oluşan eserler 17 Ekim- 17 Kasım 2014 tarihleri arasında sergilenecek.


Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD), her alanda Türk ev tekstili sektörünü geliştirmeye önem veriyor. Günümüz şartlarında yapılan ve sektörü geliştirmeye yönelik çalışmalar dışında, tekstilin geçmiş tarihinin de unutulmaması için önemli projelere destekçi oluyor. 


Anadolu’da binlerce yıl önce kullanılan dokuma örneklerinin gün yüzüne çıkarıldığı “Dokumaca Anadolu Efsanaler” Sergisi’nin hazırlanmasında katkıda bulunan TETSİAD, geçmişi bugünle buluşturuyor. Dokuma tarihine gönül veren Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyelerinin uzun yıllar süren araştırmaları sonucu hazırlanan, Anadolu’nun binlerce yıllık dokuma örneklerinden oluşan eserler, Yıldız Sarayı İBB Müzesi’nde 17 Ekim- 17 Kasım 2014 tarihleri arasında sergilenecek.


Sanatçılar, unutulmaya yüz tutan “tekstilin ilk örneklerini” günümüze taşıyor

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim üyesi, 14 tekstil sanatçısı tarafından 4 yıllık bir araştırma sonucu hazırlanan sergi, 12 bin yıl öncesinde Anadolu’da kullanılmış dokuma örneklerini gün yüzüne çıkarıyor. Kendilerine “Anadolu Dokumacıları” adını veren tekstil sanatçıları binlerce yıllık tekstil ürünlerinin kendine has, tarihe tanık olmuş “Dokumaca” olarak adlandırdıkları özel bir dili olduğunu savunuyor. 



Geri Dön