29 / 03 / 2024

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler'i inceledi!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri Asma Bahçeler'i inceledi!

Tanyer İnşaat tarafından Narlıdere’de yapılan “ Asma Bahçeler ” projesinin şantiyesi ve örnek dairesinde Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2' nci sınıf öğrencileri inceleme yaptı...



Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2'nci sınıf öğrencileri, Tanyer İnşaat tarafından Narlıdere’de yapılan “Asma Bahçeler” projesinin şantiyesi ve örnek dairesinde incelemelerde bulundu.


Asma Bahçeler projesini oluşturan M artı D Mimarlık Ofisi'nin mimarları Metin Kılıç ve Dürrin Süer, mimarlık bölümü öğrencilerine arazi yapısı, projenin konumlandırılması, alt ve üstyapılar, sosyal donatılar ve çevre düzenlemesi hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.


Asma Bahçeler'in, gerek mimari yapısı, gerekse doğayla iç içe konumuyla İzmir'de benzerine rastlanılması zor uygulamalardan biri olduğuna dikkat çeken Mimar Dürrin Süer, projenin öğrenciler için çok güzel bir örnek oluşturduğunu, şantiye ziyaretiyle öğrencilerin kurumsal bilgilerini uygulamayla bütünleştirme fırsatı bulduklarını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, sunumun ardından Asma Bahçeler'in

örnek dairesini gezerek uygulamalar ve kullanılan malzemeler hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgiler aldı.

 

İzmir'in mimarisine değer katacak...

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer de, İzmir'e

mimari açıdan estetik, görsel bir zenginlik ve değer katacak bir projeyi yaşama geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 



Geri Dön