25 / 04 / 2024

Dolandırıcılar projenin ismini değiştirip Araplar'a satıyor!

Dolandırıcılar projenin ismini değiştirip Araplar'a satıyor!

Makrom Yapı mağdurları bir yandan hukuk mücadelesini sürdürürken diğer yandan da büyük bir şokla karşılaştılar. Durumu öğrenen mağdurlar hemen harekete geçti ve firmayı telefon yağmuruna tuttular.



2012 yılında Esenyurt’ta Makrom Yapı firmasının Makromtek projesinden aldıkları evleri henüz teslim alamayan mağdurlar adliyenin önünde eylem yaptı. Yaklaşık 200 aileye maket üzerinden ev satan Makrom Yapı’nın sahibi Lütfü Bakırcı, projeyi 8 milyon TL karşılığında arsa sahipleri Mustafa Kayıkçı ve Ahmet Kayıkçı’ya devretti ve ortalıktan kayboldu. Bu olay üzerine açılan davada arsaya tedbir koyduran mağdurlar hukuk mücadelesini sürdürüyorlar.

 

PROJENİN ADINI DEĞİŞTİRİP ARAPLAR’A SATMAYA ÇALIŞTILAR!

 

Makrom Yapı mağdurları bir yandan hukuk mücadelesini sürdürürken diğer yandan da büyük bir şokla karşılaştılar. Mağdurlarla görüşmelerde bulunan arsa sahiplerinin bir yandan da insanları ikinci kez dolandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. Makromtek projesinin adını Kayıkçı Park olarak değiştirerek aracı bir firma ile Araplar’a pazarlamaya çalıştıkları ortaya çıktı. Durumu öğrenen mağdurlar hemen harekete geçti ve firmayı telefon yağmuruna tuttular. Tüm bu olayların ardından aracı firma bastırdığı tüm broşürleri ve açtığı internet sitesini kaldırdı.

 

CUMHURBAŞKANINA MEKTUP

 

Esenyurt’ta aldıkları evlerin bir çileye dönüşmesi üzerine Makrom Yapı mağdurları Etiler-Levent metrosu açılışı için İstanbul’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile iletişime geçti. Mağdurların mektubunu alan Erdoğan yardım sözü verdi. Mağdurların Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmasının ardından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, mağdurları, arsa sahibini ve kaçan müteahhit Lütfü Bakırcı’nın kardeşi Emine Turgut’u aynı müzakereler için bir araya getirdi.


Geri Dön