27 / 04 / 2024

Dolar'daki artış Ordu'da inşaat sektörünü etkiledi!

Dolar'daki artış Ordu'da inşaat sektörünü etkiledi!

Ordu’da sürekli olarak gelişmekte olan inşaat sektörünün Dolardaki artıştan dolayı olumsuz etkilendiği ve sektörde bir yavaşlama olduğu söylendi..



Ordu’da sürekli olarak gelişmekte olan inşaat sektörünün Dolardaki artıştan dolayı olumsuz etkilendiği ve sektörde bir yavaşlama olduğu söylendi.


Fatsa’da inşaat sarf malzemeleri üzerine satış yapan Emrullah Baksi, inşaat sektöründe bir durgunluk olduğunu belirtti.


Fiyatlara %20 oranında zam yapıldığını hatırlatan Baksi, “Dolardaki artış işlerimize ciddi oranda yansıdı. Bizde bunu vatandaşa mecburen yansıtmak zorunda kalınca işlerimiz de bir düşüş oldu. Dolardaki artış ortalama olarak fiyatlara %20 yansıdı. Dolar endeksli olan elektronik aletler, büyük iş makinelerinde ve ham maddesi petrol olan plastik gruplarında fiyatlar yükseldi. Firmalar bir sene içinde 3 tane katalog değiştirmek zorunda kaldı. Bu durum inşaat sektörünü ister istemez olumsuz etkiledi. Şuanda inşaat sektöründe bir duraklama söz konusu” dedi.


Bu seneki sezondan ümitli olduklarını hatırlatan Baksi, “Milletimiz artık sanal ortamdan alışverişe alıştı. Taksit ve ürün seçeneği çok. Fiyatta vatandaşa daha cazip geliyor. Bu yüzden işlerimiz sürekli olarak düşüyor. Durumu iyi olmayan esnaf aldığı fiyatın altında ürün satarak kendini rahatlatmaya çalışıyor. Bu seneki fındık sezonun sıkıntılı geçmesi de bizleri ciddi oranda etkiledi. Yalnız bu sene işlerin iyi olması yönünde umudumuz var. Ordu Büyükşehir olmadan önce köylerdeki vatandaşlar ruhsatsız ev yapabilmek için yeni inşaatlar yaptı. Büyükşehir olmadan önce köy olan bölgelerde projesiz ev yapılabiliyordu. Artık projesiz bir ahır bile yapmak mümkün değil. Fındık iyi olursa yapılmayı bekleyen çok sayıda karkas bina var. İnşallah bu sene bu yüzden işlerimiz iyi olacak diye ümit ediyoruz” diye konuştu.



Mir Kuzey


Geri Dön