26 / 04 / 2024

Dolmabahçe-Bomonti tüneli Mart 2010'da açılacak!

Dolmabahçe-Bomonti tüneli Mart 2010'da açılacak!

Bölge trafiğine akıcılık sağlaması beklenen Dolmabahçe-Bomonti tüneli Mart 2010'da açılacak



Tünelin ne zaman açılacağını merak edenler için gittik, sorduk, araştırdık.

Bu tünelin 2008 yılı sonunda, yani bir yıl önce açılacağı söylenmişti. Ancak olmadı. Daha sonra 2009 Mart ayında Kağıthane-Piyalepaşa tüneliyle birlikte Dolmabahçe-Bomonti'nin de açılacağı ilan edildi. Kağıthane-Piyalepaşa açıldı ama Dolmabahçe-Bomonti kaldı. Son olarak bu ay açılışın yapılacağı söylendi.

İN, CİN VE EVSİZLER...

Ancak hiçbir hareket olmayınca, trafikten bunalan vatandaşlar merak etmeye başladı. Konuyu Büyükşehir Belediyesi'ne sorduk,elektromekanik işlerin ve havalandırma sisteminin yapıldığı söylendi. Kabası bitmiş, inceleri sürüyordu.

İBB'nin tünelin açılışı için öngördüğü tarih, önümüzdeki yılın mart ayı.

Son durumu görmek için tünellere giden arkadaşımız İsmail Bölükbaş, ilginç  manzaralarla karşılaştı. Tünellerin giriş çıkışları  beton bariyerlerle kapatılmış vaziyette duruyor. İçeriye girdiğimizde herhangi bir çalışma da göremedik.

İçeride in cin top oynuyordu, evsizler de yatıyordu. Bazı evsizlerin tüneli mesken tuttuğu ve burada yatıp kalktığına şahit olduk. Hatta geceleri ateş yakıldığı için tünel duvarları yanık izleriyle doluydu.

PARASAL SIKINTI İDDİASI

Çevre sakinlerine sorduğumuzda, uzun zamandır ciddi bir çalışma görmediklerini söylediler.

Sonuç itibarıyla bu kış bölgede trafik işkencesi devam edecek. Temennimiz, açıklandığı gibi 2010 Mart'ında hizmete girer de önümüzdeki kış sıkıntı yaşanmaz... 

Öte yandan, yaklaşık 4 yıl önce başlayan tünel inşaatlarının finansal sıkıntılar nedeniyle zora girdiği de söyleniyor.
HaberTürk


Geri Dön