29 / 03 / 2024

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tüneli mecliste konu oldu!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa tüneli mecliste konu oldu!

Dolmabahçe – Levazım – Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'yle ilgili karar CHP'yi ikiye böldü.CHP İBB Grubu karara ret oyu verirken; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise evet oyu verdi.



Dolmabahçe – Levazım – Baltalimanı - Ayazağa Tünelleri Projesi'yle ilgili karar CHP'yi ikiye böldü. CHP İBB Grubu karara ret oyu verirken; Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ise “Grubumun kararı ne olursa olsun benim desteğim var. Her türlü siyasi riski alıyoruz. Yeter ki çözüm olsun” diyerek evet oyu verdi.


Tek çivi çakılmamış

Projenin plan değişikliği teklifi geçtiğimiz cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Göreve geldiği süre içinde ilk defa İBB Meclisi kürsüsüne çıkan Hazinedar, “2 yıllık görev süremde benden önceki 10 yılda ilçe ve Büyükşehir Belediyesinin bir türlü sağlayamadığı uyumu sağlamaya çalıştım. Bu uyum olmadığı için İBB Beşiktaş'a bir çivi dahi çakmamıştı. Şimdi bu diyalogu sağlayarak ilçeme hizmet getirtmeye çalışıyorum” ifadesini kullandı. 


Oyu evet oldu

CHP'nin ret oyu verdiği Beşiktaş'taki otopark yapımıyla ilgili iki gün önceki kararı da hatırlatan Hazinedar, “Halka ne istiyorsunuz diye sorduk; tünel ile otopark dediler. Şimdi de tavrımı açıkça göstermek için buradayım. Grubumun kararı ne olursa olsun benim desteğim var. Her türlü siyasi riski alıyoruz. Yeter ki çözüm olsun” dedi. CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban ise bu tür yatırımların kısa vadeli çözüm sağladığını belirterek, “Bu tür yatırımların daha detaylı incelenmesi, konuşulması gerekiyor. Bu nedenle ret oyu veriyoruz” ifadesini kullandı. 


Gazetem İstanbul


Geri Dön