19 / 04 / 2024

Dommore Emlak mütekabiliyet yasası için 5 yıldızlı otellere ofis açtı!

Dommore Emlak mütekabiliyet yasası için 5 yıldızlı otellere ofis açtı!

Mütekabiliyet yasası Antalya ve Ege'deki emlak ofislerini de harekete geçirdi. Emlakçılar daha fazla yabancıya ev satmak için 5 yıldızlı otellerin içinde ofis açıyor



Meclis'te son aşamaya gelen mütekabiliyet (karşılıklılık) yasası sadece İstanbul'daki büyük gayrimenkul şirketlerini değil güney illerdeki Türk ve yabancı emlak şirketlerini de hareketlendirdi. Yabancılara emlak satışı üzerine odaklanan emlak ofisleri 5 yıldızlı otellerin içinde ofis açarak daha fazla yabancıya ulaşmaya çalışıyor. Turistleri tatilleri sırasında emlak projelerini gezmeye ikna eden şirketler tatil için gelenleri ev sahibi olarak ülkelerine gönderiyor.

MİLYONLUK SATIŞ
Antalya Belek'teki Adam & Eve ile Rixos Sungate ve Rixos Premium Belek otelleri içinde şube açan Dommore Emlak, Rus ve Azeri turistlere odaklanıyor. Sattıkları evlerin 150 bin euro ile 1 milyon euro arasında değiştiğini söyleyen Dommore Emlak'ın sahibi Sani Erol, şimdilik yılda ortalama 10 milyon euroluk satış yaptıklarını söyledi. Erol, Rusya'da tanıtım çalışmaları da yaptıklarını belirterek, bazı Rusların bilinçli olarak tatillerinden birkaç günü emlak turlarına ayırdığını kaydetti. Erol, en çok Alanya bölgesinde satış yaptıklarını söyledi. Ege'deki oteller de mütekabiliyet sınırına takılmayan İngilizlerden sonra artık Azeri ve Ruslara odaklanmaya başladı. Kuşadası Golf Club'ın içinde şube açan İspanyol La Costa emlak şirketi, ortalama 200 bin pounddan başlayan fiyatlara ev satıyor. Kuşadası Golf Resort'un sahibi Gürel Aydın, "Eskiden burada İngilizlere satış yapılırdı. Ancak Avrupa'daki krizle buradaki turist profili de Rus pazarına doğru kaydı. Yasanın çıkması satışları hızlandıracak" diye konuştu.

'DAHA İŞİN ÇOK BAŞINDAYIZ'
Sani Erol "Rusya'da yaptığımız tanıtımlarda bir bilinirlik oluştu. Tatile gelip ev alıp dönüyorlar. Ertesi yıl da tanıdıklarını getiriyorlar" diye konuştu. Erol, ev satın almak için turistlere 3-4 günü bu işe ayırmayı önerdiklerini kaydederek "Bazıları ofisimize bilinçli geliyor bazıları da gelmişken ofise uğruyor. Bu daha başlangıç aşamasında. Mütekabiliyetten sonra satışlar patlar" dedi.

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR
Bazı turistler ülkelerinde yapılan tanıtımlarla bilinçli olarak ev satın alma düşüncesiyle geliyor ve tatilinin 1-2 gününü emlak turlarına ayırıyor.
Otelin içindeki emlak ofisini ziyaret ederek gerekli bilgiler alınıyor ve isteğe göre uygun olan evler gezdiriliyor.
Almaya karar vermesi halinde Rusya gibi Türkiye ile mütekabiliyet (karşılıklılık) anlaşması bulunmayan bir ülkeden geliyorsa şirket kurarak ev sahibi olabiliyor. Ancak birçoğu bununla uğraşmak istemediği için almadan geri dönüyor. Bazı turistlerse otelin içinde gördüğü emlak ofisine uğrayarak satışlar hakkında bilgi sahibi oluyor.

DİLEK TAŞ/Sabah


Geri Dön