29 / 03 / 2024

Domotechnica Components Fuarı, İstanbul'da yapılacak!

Domotechnica Components Fuarı, İstanbul'da yapılacak!

Dünyanın en büyük beyaz eşya fuarı olan Domotechnica Components Fuarı, İstanbul'da yapılacak



Dünyanın en büyük beyaz eşya fuarı olan ve 30 yıldır Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirilen Domotechnica Components Fuarı, bundan sonra artık İstanbul'da yapılacak.

İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl ilki gerçekleştirilen fuara, 14 ülkeden 85'i yabancı 160 firma katılıyor.

50 ülkeden alım heyetinin geleceği fuara, yüzde 60'ı yabancı 30 bin ziyaretçi bekleniyor.

Forum Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Ateş Atalay, fuara ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sunduğu geniş pazar potansiyeli ve Orta Doğu Asya ve Kuzey Afrika ülkelerine coğrafi yakınlığı ile beyaz eşya sektöründe dünyada önemli bir konuma ulaştığını belirtti.

Türkiye'nin sektörün merkezi haline gelmesi üzerine, daha önce Köln'de düzenlenen fuarın bundan sonra, iki yılda bir sadece Türkiye'de düzenleneceğini ifade eden Atalay, bunun hem beyaz eşya sanayisi hem de ihracatı açısından büyük önem arz edeceğini kaydetti.

Atalay, "Türkiye'yi beyaz eşya üssü yapmak istiyoruz. Yan sanayimiz oldukça güçlü. Fuarın Türkiye'de yapılmasının bir sebebi de fuarının hedef kitlesinin çoğunluğunu oluşturan Orta Doğu, Kuzey Afrika'daki katılımcıların vize problemi nedeniyle Türkiye'ye daha kolay gelebilmeleri. Kullanmak istedikleri Türkiye'nin hinterlandı" dedi.

Fuarın Türkiye'de yapılması için görüşmelerin 4-5 yıldır sürdüğünü dile getiren Atalay, Vestel ve Arçelik'in de bu fuarın gelmesini istediklerini ifade ederek, "Ancak herhalde şu anki konjonktür gereği fuara katılmadılar. Önümüzdeki senelerde katılacaklarını düşünüyoruz" diye konuştu.

25 Nisan 2010 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak fuarda, pek çok firmanın en yeni ürünleri ve son teknolojileri sergileniyor.
AA

 


Geri Dön