26 / 04 / 2024

Domotex Fuarı, Gaziantep halı üreticileri için her yıl milat oluşturuyor!

Domotex Fuarı, Gaziantep halı üreticileri için her yıl milat oluşturuyor!

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Domotex Fuarı'nın Gaziantep halı üreticileri için her yıl milat oluşturduğunu söyledi.



Almanya'nın Hannover kentindeki Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'na katılan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, halı sektörünü buluşturan böyle önemli bir fuarda Gaziantep'ten 58 ayrı halı markasının yer almasının önemli olduğunu söyledi. Topçuoğlu "Halı sektörünün 2016 yılı koleksiyonlarını tanıttığı ve özellikle AB ve ABD'li alıcılarla buluştuğu Domotex bu yıl ülkemiz ve halı sektörü için geçen yıllardan daha çok önem taşıyor" dedi. 


MİHENK TAŞI FUAR 

Gaziantep'in dünyanın en önemli halı merkezi haline geldiğini vurgulayan Topçuoğlu, "2016 yılı için bu fuar sektörümüzde büyük önem taşımaktadır. Özellikle yeni pazarlar olarak gördüğümüz AB, ABD ve Afrikalı alıcıların yoğun olarak katıldığı fuar halı sektörü için önemli bir mihenk taşı rolünü üstlenmiştir. Dünya markaları Gaziantep'ten gelecek üreticilerin ürünlerini ve yeni koleksiyonlarını görmek için adeta sabırsızlanıyor" diye konuştu. Topçuoğlu, dünya parça halı üretiminin yüzde 57'sinin Gaziantep'te gerçekleştirildiğini de vurguladı.


Sabah Güney


Geri Dön