24 / 04 / 2024

Donald Trump'ın Türk çırağı emlak zinciri kurdu!

Donald Trump'ın Türk çırağı emlak zinciri kurdu!

ABD'de Donald Trump'ın yarışmasını kazanan Fatih Elibol, Reality-TR şirketiyle 27 ülkede 31 ofis açtı. Türkiye pazarına da giren Elibol, 3 yılda 250 franchise verecek .



Fatih Elibol, 1996'da 16 yaşındayken Amerika'ya okumaya gitmiş. New York Üniversitesi'nde öğrenciyken yabancı ülke vatandaşı olduğu için ev bulamayan Elibo, bu sorundan yola çıkarak NY Estate isimli online ev kiralama ve satışla ilgili bir site kurmuş. Evini öğrencilere kiralamak isteyen ev sahiplerinin, kaç öğrencinin kız veya erkek evlerde yaşayabileceğinin kaydedildiği portal başarılı sonuçlar almış. Hatta Elibol, bu projesiyle Donald Trump'ın üniversiteler arasında yaptığı yarışmada birinci olmuş. Bu birinciliği sayesinde Donald Trump'ın özel odasında 8 yıl çalışma imkanı bulmuş. 


250 franchise verecek 

Fatih Elibol, orada çalışırken Realty-TR firmasının de temellerini atmış. 2000 yılında ABD'de başlayan ve 10 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucu doğan şirket, Türkiye emlak pazarında da hizmet vermeye başladı. Dünyada 27 ülkede 31 ofisi bulunan, Türkiye'de Marmaris şubesinin ardından Ataşehir, Bostancı, Dalaman ve Tekirdağ şubelerini açan RealtyTR, 3 yılda 250 franchise vermeyi hedefliyor. Nihai hedef ise dünya markası olmak... 


Eksikleri görüp kurdu 

Dünyadaki ve Türkiye'deki emlak franchise sistemlerini inceleyip, onların eksiklerini görerek RealtyTR'yi kurduğunu anlatan Elibol, "Realty-TR olarak dünya üzerinde hizmet verdiğimiz her bir satıcının gayrimenkulünü uluslararası gayrimenkul pazarına dahil ederiz. Dünya genelinde nerede emlak almak istiyorsanız bize gelmeniz yeterli. Bu anlamda hizmet veren tek şirket biziz" dedi. 


En fazla gurbetçi alıyor 

FATİH Elibol, Türkiye'den genellikle ABD, İngiltere, Hollanda ve Rusya'da satın alma veya kiralama yapıldığını söyledi.  Elibol, "Türkiye'den alım için Araplar'dan yoğun talep geliyor. İngiliz ve Alman müşteriler de ilgi büyük ancak en çok yurtdışında yaşayan Türkler satın alma yapıyor" diye konuştu. 



Vatan 


Geri Dön