20 / 04 / 2024

Donna Karan, Türkiye'de yeni mağazalar açacak!

Donna Karan, Türkiye'de yeni mağazalar açacak!

Yeni AVM"lerde mağaza açma planları olduğunu söyleyen Donna Karan Türkiye Ortağı Melek Köni, œİstanbul"da Zorlu projesinde, Ankara"da ise Panora ya da Kentpark projelerinden birinde yer almayı planlıyoruz dedi



Türkiye"de yeni mağaza açmak için de ileriye dönük plan ve projeleri olduğunu söyleyen Donna Karan Türkiye Ortağı Melek Köni, œAVM"ler sokak mağazalarına nazaran daha uzun saatler açık. Ve sundukları hizmet çeşitliliğinden dolayı alışverişin çok kolay ve yoğun olduğu yerler. Potansiyeli de yüksek dedi.
Dolayısıyla yeni AVM"lerde mağaza açma planları olduğunu belirten Köni, œİstanbul"da Zorlu projesinde, Ankara"da ise Panora ya da Kentpark projelerinden birinde yer alacağız diye konuştu.
Türkiye"de şu anda 5 DKNY, bir tane de Donna Karan mağazası bulunduğunu kaydeden Köni, œDKNY Nişantaşı mağazamız 1994 yılında açıldı. Bunu sırasıyla Ankara,   Antalya, İstinye Park ve son olarak da 2010"da Suadiye mağazaları izledi. Donna Karan Collection ürünleri ise yalnızca eylül ayında hizmete giren ve Nişantaşı"nda bulunan Donna Karan Salon"da satışa sunuluyor diye konuştu.
Satışlarının 2010"da, önceki yıla oranla artış gösterdiğini ifade eden Köni, œTabii mağaza sayımız arttıkça bu rakam daha da büyüyor. Lüks pazara büyük ilgi var ve tüm markalar Türkiye"ye girmek için adeta yarış içindeler. Ancak potansiyele daha gerçekçi bakmak gerektiğinde, her türlü lüks markanın da bu ortamda barınamadığını görüyoruz. Gerek Donna Karan gerekse DKNY markaları, dünya çapında hızla artan sayıda mağazalarla büyüyor. Hali hazırda dünyada 13 adet Donna Karan, 64 adet ise DKNY mağazası bulunuyor dedi.

˜Ünlüler tercih ediyor"
Türkiye"de Hande Ataizi, Edwina Özyeğin, Serap Atakan, Hayriye Akarlılar, Sernur çiftçi, Aslı Soyak, Berrak Barut, Rezzan Benardete, Tansa Ekşioğlu"nun DKNY ve Donna Karan"ı tercih eden isimler olduğunu anlatan Köni, œDünyada Donna Karan giyen ünlüler ise Sarah Jessica Parker, Kate Blanchett, Penelope Cruz, Demi Moore, Michelle Obama, Susan Sarandon, Milla Jovovich ve Jennifer Lopez dedi.

 Bauhaus mimarisinden ilham aldı
Melek Köni, DKNY Sonbahar-kış koleksiyonuyla ilgili şu bilgileri verdi: œKoleksiyonumuz çeşitli sanatsal akımlardan, özellikle de Bauhaus mimarisinden ilham aldı. Kahve, bej ve mavi tonlarının geometrik desenlerle biraraya geldiği tasarımlarda, ipek, kaşmir ve yün kumaşlar ağırlıkta. Vazgeçilmez renk siyah, ara ara fuşya ve petrol tonlarıyla renklenerek sezona damgasını vuruyor. Kabuk sertliğinde organzalar, spreyle boyanmış deriler, çift kat kaşmirler, kadın vücudunun güzelliğini ortaya koyan kesimlerle biçimlendirilmiş.

 ˜BU YIL SATIşžLAR YÜZDE 42 ARTTI"
Donna Karan Türkiye Ortağı Boğaç Üner, DKNY markasının 1996 yılında Üner Group"a katıldığını söyleyerek, œAnadolu"da açacağımız mağaza AVM mağazası olacaktır diye düşünüyorum. çünkü bize gelen ˜markanızı temsil etmek istiyoruz" şeklindeki talepler de hep AVM mağazaları yönünde oluyor dedi.
Bu yılki satışlarda geçen yıla göre yüzde 42"lik bir artış yaşadıklarını kaydeden Üner, şunları söyledi:
œBu yıl içinde açacağımız yeni lokasyonlardaki mağazalarla ciromuz da artacak. Ekonomik krizde birçok marka piyasadan doğal bir şekilde elendi, fazladan açılan mağazalar kapandı. Ancak işini bilen, ticareti doğru yapanlar ayakta kaldı. Biz de bunlardan biriydik ve krizin kötü şartlarını lehimize kullanarak büyüdük.
Donna Karan şirketi, ABD"de krizin en ağır yaşandığı 2009 yılında ve 2010 yılının da ilk 3 çeyreğinde kar eden çok az şirketten biri. Bu karlılığın sebebi ekonomik krizden az etkilenen, dinamik ve genç nüfusu yoğun ülkelerde geniş operasyonların olması. Türkiye de dinamik pazarlardan biri.
Bu yılki koleksiyonlarının çalışan kadınların kurtarıcısı olacağını belirten Üner şöyle devam etti: œçünkü çalışan kadınlar ofiste kullandıkları giysilerini ufak aksesuarlarla gece kıyafetine dönüştürebiliyorlar. Sonbahar-kış koleksiyonunda spor ve klasik arasında ince bir çizgi var. Pileli etekler, tuvit ceketler, platform topuklar ve son yılların modası bilekte ya da dizde biten çoraplar. Tül ve dantel, altın ve siyah birlikteliği de bu sezonun favorilerinden.
Milliyet/Eylem Türk

 


Geri Dön