23 / 04 / 2024

Dönüşen Karaköy uçuşa geçti!

Dönüşen Karaköy uçuşa geçti!

Beyoğlu'nun her yerinde değişim ve dönüşüm çalışmaları başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şimdi de Karaköy'e yöneliyor. Tarihi Karaköy semtinin hak ettiği değere kavuşması için bölgedeki kentsel yenileme çalışmalarını destekledikleri



Çalışmalar sürüyor 


Beyoğlu'nun her yerinde değişim ve dönüşüm çalışmaları başlatan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, şimdi de Karaköy'e yöneliyor. Tarihi Karaköy semtinin hak ettiği değere kavuşması için bölgedeki kentsel yenileme çalışmalarını desteklediklerini ifade eden Başkan Demircan, "Son birkaç yılda yapılan küçük yenilemeler bölgeyi uçurmaya yetti. Şu ana kadar devam eden yatırımların sonuçlanmasıyla birkaç yıl içinde Karaköy, hiçbir yere benzemeyen, trendleri allak bullak edecek bir set haline gelecek" dedi. 


12 yeni yatırım var 


Beyoğlu'ndaki gelişim trendinin Karaköy'e de yansıdığını anlatan Demircan, "Son 10 yılda bölgedeki 551 binadan 229'u kendine çeki düzen verdi. Pek çok yeni otel, restoran açıldı. Yüksek Kaldırım, minik turistik dükkanların olduğu, hediyelik eşyaların satıldığı bir yer haline geldi. Şu anda Galataport dışında bölgede devam eden 320 milyon dolarlık 12 yeni yatırım var. Akfen, CVK , Morgan, Polimeks, Global gibi büyük gruplar Karaköy'e yatıran yapıyor. Bu yatırımlar 2019'da tamamlanacak" dedi. 


Posta


Geri Dön