23 / 04 / 2024

Doors Holding, restoran üniversitesi kuracak!

Doors Holding, restoran üniversitesi kuracak!

İstanbul Doors Holding, bir ‘restoran üniversitesi' kurmak için düğmeye bastı



Kitchenette, Zuma, Gina ve Vogue gibi ünlü restoranları bünyesinde barındıran İstanbul Doors Holding, bir ‘restoran üniversitesi' kurmak için düğmeye bastı.

Doors Holding, bu ay Alman mesleki eğitim vakfı Vesbe'ye ortak olarak ‘Doors Akademi' adlı bir şirket kurdu. Mutfaktan servise, barmenlikten DJ'liğe kadar bir restoranın ihtiyaç duyabileceği tüm eğitimleri sunacak olan okul İstanbul Bomonti'de açılacak.

Doors Akademi'den mezun olanlara iş garantisi verileceğini belirten Doors Holding'in ortağı Rıza Büyükuğur, “Bir restoran için ne gerekiyorsa, bu okulda o olacak. Adeta bir restoran üniversitesi kuruluyor. Bomonti'de bir bina satın aldık. Yıl sonuna doğru açacağız. Avrupa'nın en büyük meslek edindirme vakfı olan Vesbe'yi bulduk. Kâr amacı gütmeyen bu vakıf her tür meslek için eğitim verip sertifika dağıtıyor. Alman oldukları için en disiplinli eğitimi ve en zor sertifikayı onlar veriyor” diyor.

Alman ortak Vesbe
Alman Vesbe'nin İstanbul'da bir de sınav merkezi kuracağını belirten Büyükuğur, Doors Akademi mezunlarına iş garantisi de sunacaklarını anlatıyor. Büyükuğur şunları söylüyor:

“Bu okul kâr amaçlı değil ancak masraflarını çıkaracak biçimde paralı olacak. Mezunların büyük bölümüne iş garantisi vereceğiz. Hatta bazı mezunlara yurtdışında iş bulacağız. Eğitimler türüne göre 8 - 16 ay arası olacak. Yurtdışından hocalar da gelecek. Okul kasım veya aralık gibi açılacak.”

Küçük Prens'in ağacı çikolataya girdi
Afrika ülkesi Madagaskar'ın ünlü ulusal ağacı ‘baobab' çikolataya girdi. Meyveleri fillerin favori yiyeceği olan baobab ağacının bahsi dünyanın en çok satan klasik kitaplarından ‘Küçük Prens'te de geçiyor. Ünlü kitapta Küçük Prens, gezegenini kaplamaya çalışan baobab ağaçlarını her gün söküyor.

İsviçreli çikolata üreticisi Chocolat Stella'nın üretmeye başladığı baobablı çikolatayı Türkiye'ye getiren girişimci İzel Çiprut, “Türkiye'de organik gıdaya giderek artan bir ilgi var. Türkiye'de organik sertifikalı çikolata bulunamıyordu. Yeni kurduğum ‘Global Organik' firmasıyla İsviçre'nin ünlü çikolatacısı Chocolat Stella'nın ürettiği organik çikolataları Türkiye'ye getirmeye karar verdim. Yedi çeşit çikolatanın dağıtımına başladık. Baobablı çikolatanın yanı sıra biberli çikolatamız da çok ilgi görüyor” diyor.

Demir çelik devinden Hatay Hava Yolları
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından demir - çelik devi Tosyalı Holding, ‘Hatay Havayolları' ve ‘Hatay Air' markalarını tescil ettirmek için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvurdu. Bu yıl şubat ayında 1 milyar dolar yatırımla Tosçelik Osmaniye Yassı Çelik Üretim Tesisleri'ni açarak dikkatleri üzerine çeken holding, bünyesindeki ‘Marmara Sınai ve Ticari Yatırımlar' şirketi vasıtasıyla yaptığı patent başvurusunun yanı sıra www.hatayairlines.com.tr ve www.hatayair.com.tr internet adreslerini de aldı.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Şimdilik ticari havayolu işine girmeyi düşünmüyoruz. Bir özel jet satın aldık. Bunun prosedürleri gereği bu başvuruları yaptık. Uçağı kendimiz kullanıyoruz. Kiraya bile vermiyoruz” diyor.
Milliyet/Serkan Arman


Geri Dön