19 / 04 / 2024

Dört Mevsim kullanılan yazlıklar talep görüyor!

Dört Mevsim kullanılan yazlıklar talep görüyor!

Yazın birkaç ay kullanılan evler yerini yılın 12 ayı kullanılabilecek villalara bırakıyor. Yeni dönem yazlık evlerin teknik özellikleri yanı sıra işletim sistemleri de bu ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte...



Yazlık evlerin kullanılmayan dönem ve sezon başı tadilat ve giderleri oldukça yüksek. Dört mevsim kullanılmak üzere tasarlanan yeni dönem yazlık evlerde bu masrafların azaltılması yönünde hem de işletme gerekleri incelikle düşünülüyor


CITRON BODRUM 

Mimari: Ahmet Erdoğan Erdem 

Firma: Önderler inş. A.Ş. 

Konut Sayısı: 20 daire Metrekare: 103 Fiyatı: 345-395 bin TL. 

Lokasyon: Ortakent, Yahşi Yalısı Her blokta 4 adet 3 + 1 dairenin yer aldığı beş blok, zeytin ağaçları ile çevrilmiş doğal atmosferin ortasında saklı bir bahçe gibi. 

Arsa alanının çeperlerinde yer alan bloklar geniş bir orta bahçe ve sadece 20 ailenin kullanacağı bir yüzme havuzu ile tamamlanmış. 

Mütevazı, tanıdık, komşuluk ilişkilerinin desteklendiği bir yaşam alanı vaat ediliyor. Giriş kat dairelerin bahçe ile bütünleşen terasları, üst kat dairelerin salonlar ile bütünleşen geniş balkonları havuz manzaralı. Peyzaj çalışmalarının devam ettiği projeyi en iyi ifade eden cümle "geleneksel yazlık anlayışının tam da karşılığı" şeklinde özetlenebilir. 


SWISSOTEL RESORT BODRUM BEACH

Mimari: Gökhan Avcıoğlu 

Firma: Çağdaş Holding 

Konut Sayısı: 72 residence (dubleks, tripleks ve flat) 

Metrekare: 85-348 Fiyatı: 300 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla 

Lokasyon: Turgutreis 

26.599 metrekarelik arsa içinde 60 odalı lüks butik otel ve yaklaşık 20 ayrı tipten oluşan 72 adet konutun yer aldığı projede, 19 adet dubleks, 16 adet ikiz dubleks, 4 adet bodrumlu ikiz dubleks, 11 adet bodrumlu dubleks, 6 adet bodrumlu apart ve 16 adet apart yer almakta. Konut sahipleri Svvissötel Resort Bodrum Beach'in sunduğu açık-kapalı havuz, fitness salonu, SPA, vb. 


Ayrıca arzu eden konut sahipleri evlerini Swissotel'e kiralayabiliyor. Yaklaşık 6 buçuk metre kot farkının olduğu arazide en üst kot Sarkıt aydınlatma dışındaki tüm aydınlatmalar, mutfaklarda beyaz eşyalar, vestiyer dolapları satışa dahil özellikleri her blokun düşey bahçe duvarına sahip olması. Düşey bahçeler, birbirinin sırtını gören evlerde, kör cepheleri seyretmek yerine bina yüksekliğinde yeşil bahçeleri seyretmeyi olanaklı kılmış. Düşey bahçelerin bulunduğu duvarlar bina kabuğunun dışında, klima ünitelerinin saklandığı tampon bölgenin dış kabuğunu oluşturmakta. 

Düşey bahçeler sayesinde binaların arka cephesi doğal yeşil dokuya bürünmüş olup Bodrum'un diğer koylarına göre daha sarı olan Turgutreis'in dokusunu da değiştirmiş. Dublekslerin salon ve ebeveyn odaları deniz cepheli geniş teras ve balkonlar ile bütünleşmiş olup yan odalar tamamen dolaylı gün ışığı ile uykuya ayrılmış. 

otel blokları için ayrılmış. 

Konutların araziye uyumu çerçevesinde çok çeşitli tipteki konutların ortak Üç katlı evlerin cepheleri katlanabilir cam ve ahşap güneş kırıcı paneller ile denize ve manzaraya açılıyor Merpenli giriş çekirdeği ve ev içindeki zen havuzları serinlik efektini 3.boyuta taşıyan öğeler. 


RETRON BODRUM

Mimari: Dara Kırmızıtoprak 

Konut Sayısı: 20 Residence 

Metrekare: Fiyatı: 163-367 290-595 bin Euro 

Lokasyon: Değirmenaltı Koyu 

70'lerin ruhundan esinlenen tasarım çizgisi, her türlü tasarrufu planlamanın odağına koymuş durumda. Evde olmadığınız zaman RetrOFF moduna geçen residence daireler, bakım, onarım, eskime, tadilat gerektirmeyen malzeme ve detaylar ile tasarlanmış. Mimar Dara Kırmızıtoprak'ın kendi ifadesi ile "İstanbul'dan anılarını, kullanılmış eşyalarını getir, hayatına kaldığın yerden hatıralarınla devam et" diyen konsept, dört mevsim 24 saat sayfiye tembelliği içinde nefes alan, özgür ve sıcak bir atmosfer vaat ediyor. Proje, çevreci yaklaşımları otomasyon ile kontrol ve kumanda eden, eskimeyen, her daim sağlıklı kalan yapı gereklerini savunuyor. 


VİCEM YALILARI

Bodrum'a özgü kayrak taşı ve brüt beton, kütleyi oluşturan ana öğeler. Yalı evleri doğal dokunun içinde bağırmıyor. Aksine kayboluyor. Parçalı kütleler, kayaç yarım adanın parçası olmuş. Abartılı olmayan peyzaj da renk ve dokusal geçişlerin doğallığını korumak adına 


Mimari: Firma: Emre Arolat Vicem Yapı A.Ş.

Konut Sayısı: 21 loft villa

Fiyatı: 392-487 2.370-3.350 bin

Lokasyon:  Turgutreis ö

"Sınırları olmayan mekânlar" konseptinde tüm alanların iç, dış ve birbiri ile iç içe geçmiş yapılanması oldukça iddialı. 

Villalar, katlanır cam cepheler, doğaya açık duvar yırtıkları ile geleneksel dört duvar kabuk anlayışın dışında, iç mekânlarda duvar ve tavan düzlemler brüt Euro beton bırakılmış. Zemin ahşap ve doğal taş kaplama. Tüm villaların, 60 ila 110 metrekare arasında değişen, jet motorlu ve kış için ısıtmalı havuzları bulunuyor. 


HaberTürk


Geri Dön