18 / 04 / 2024

Döşemealtı 2013 projelerini bekliyor!

Döşemealtı 2013 projelerini bekliyor!

Döşemealtı ilçesi denize uzak konumda olmasına rağmen, villa tarzı yapılaşmanın yoğun olduğu, Antalya merkeze göre daha nemsiz bir havaya sahip olmasından dolayı, insanların yaz mevsimini geçirmek için tercih ettiği bölgelerdendir




Döşemealtı ilçesi denize uzak konumda olmasına rağmen, villa tarzı yapılaşmanın yoğun olduğu, Antalya merkeze göre daha nemsiz bir havaya sahip olmasından dolayı, insanların yaz mevsimini geçirmek için tercih ettiği bölgelerdendir. Bölgede arsa stoğunun çok fazla olması nedeniyle gelecekte, Antalya ili için gelişme sağlayacak bölgelerden biridir. Ayrıca bu sene eğitim ve öğretime başlayacak Uluslararası Antalya Üniversitesi, OSB’de gün geçtikçe yeni fabrikaların açılması, Toki konutlarının bu bölgede yoğunlaşması bölgeye ilgiyi arttırmaktadır. Bölgedeki sosyal imkanların kısıtlı olması şu an için dezavantaj olarak görülse de kısa süre içinde tamamlanacağı belirtilen Yeşilbayır Kültür ve Ticaret Merkezi bu ihtiyacı karşılayacaktır. Söz konusu yapı içerisinde kütüphane, çok amaçlı salon, tiyatro salonu, sinema, düğün salonu, kafeteryalar, fuaye, idari ofis ve mağazaların yer alacağı bilgisi alınmıştır.


Döşemealtı’nda nüfus şehir merkezine göre düşük kalmaktadır ve yıllar itibariyle nüfus gelişime bağlı olarak artacaktır. Son yıllarda nüfus sayımlarına bakıldığında 2009 yılında 40.555 kişi iken, 2010 yılında  42.433 kişi ve 2011 yılında 44.272 kişi olmuştur.  Bölgede nüfusun, üniversiteye gelecek öğrenci ve eğitmenler başta olmak üzere, OSB ve Antalya Korkuteli yolu üzerine açılan ticari kuruluşlar ile yıllar itibariyle artacağı düşünülmektedir. Tüm bu nedenlerle oluşacak nüfus artışına bölgenin cevap vereceği düşünülmektedir. Çünkü Antalya’da arsa stoğu oldukça azalmış olup bölgede arsa arzı oldukça fazladır.


Buna istinaden Türkiye genelinde Antalya bölgesine özellikle yabancıların en çok ilgi gösterilen il olduğu düşünüldüğü takdirde ve yeni çıkan mütekabiliyet yasasına istinaden önümüzdeki dönemde Antalya’ya ilgilinin daha da artacağı muhakkaktır.


 Ayrıca Antalya il genelinde İstanbul-Ankara-İzmir gibi büyükşehirlerde yer alan toplu konut alanlarından oluşan site tarzı yaşamın henüz gelişmediği bölgede 3-5 bloktan oluşan bölge müteahhit firmalarının inşa etmiş olduğu siteler yer almakta olup Döşemaltı ilçesinin arazi yapısının esnek ve site tarzı yapılaşmalara uygun olmasından dolayı, bölgede yapılabilecek sosyal donatı imkanlarına sahip toplu konut alanlarına bölge halkının ilgi göstereceği de düşünülmektedir.


Bölgede toplu yapılaşma  TOKİ  Konutları’nda göze çarpmakta olup, bölgede üst inşaat kalitesinde inşa edilecek projelere de talep olacağı muhakaktır. Bölgede 150-250 m2 aralığındaki yüzölçümüne sahip villalar ve apartman daireleri üniversite öğrencilerine cevap vermeyecektir. Üniversite öğrencileri için inşa edilecek 1+1 ve 2+1 70-120 m2 büyüklüğündeki daireler, üniversite öğrencisinin bölgede kalmasını sağlayacak ve onların ihtiyaçlarına cevap verecektir.


Bölgede villaların yapılaşma durumuna bakacak olursak, villa sayıları son yıllarda artmış durumdadır. Bölgede site halinde inşaa edilen villalarda, havuz, hamam, sauna, açık ve kapalı otopark tercih edilmekte, inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi iyi düzeydedir. Ayrıca akıllı ev sistemleri, güvenlik, her villaya ait bahçe gibi alıcıların ilgisini çeken özellikler tercih edilmektedir. Bölgede herkes tarafından bilinen Palm City konaklarında 1.etap tamamlanmış, villa kısmında satış tamamlanmış, apartman dairelerinde %85-90 seviyelerinde satış gerçekleşmiştir. Ayrıca bölgede yapılan araştırmalarda Palm City konaklarında bulunan mülk sahipleri üst gelir grubunda ve tanınmış simalardan oluşmaktadır.


Döşemealtı bölgesi nitelikli yapılaşma sayesinde önümüzdeki dönemde Antalya için gelişim sağlayacak bölgelerin başında gelmektedir.


Kısa bir süre önce Döşemealtı Belediyesi tarafından ~25.000-30.000 m2 alana sahip 2 adet arsa satışı gerçekleştiği bilgisi alınmış olup, bölgeye yeni yatırımların yapılacağı düşünülmektedir.


TSKB GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. ANTALYA ŞUBESİ

KIDEMLİ DEĞERLEME UZMANI HALİL ESENDAL


Geri Dön