29 / 03 / 2024

Dosya masrafı iadesi için başvuru sayısı 60.000’i aştı!

Dosya masrafı iadesi için başvuru sayısı 60.000’i aştı!

Avukat Ahmet Erpek, 2014 yılı içerisinde Tüketici Mahkemelerine yapılan başvuru sayısının 60.000 i geçtiğini belirterek, "Başvurular 4 ile 6 ay içerisinde neticeleniyor" açıklamasını yaptı.



İstanbul barosuna kayıtlı Avukat Ahmet Erpek yaptığı açıklamada " 2014 yılı içerisinde Tüketici Mahkemelerine yapılan başvuru sayısının 60.000 i geçtiğini belirterek 2011 yılında 5 olan Mahkeme sayısı 2014 yılı itibariyle 19 'a yükseldi. Başvurular 4 ile 6 ay içerisinde neticeleniyor " dedi.


"DAVA AÇMAK KREDİ NOTUNU DÜŞÜRMEZ" 


Dosya masraflarını geri alan Vatandaşların kredi notunun düşebileceği endişesi taşıdıklarını dile getiren Avukat Ahmet Erpek ise, "Bazı vatandaşlar, 'Biz bu dosya masrafları için hakem heyetlerine gider ya da dava açarsak, banka kredi notumuzu düşürür, bir daha kredi vermez' korkusu yaşıyor.


Tüketici Mahkemelerine dava açmak bir anayasal hak olduğu gibi Bankaların kara liste oluşturmaları da yasal olarak mümkün değil ayrıca uygulamada dosya masrafını geri alan bir çok vatandaşın tekrar kredi aldıklarına şahit oluyoruz. 


Dosya masrafı iadesi Tüketici mahkemesine veya hakem heyetlerine başvurmak vatandaşın tekrar kredi çekmesine mani değildir. Ayrıca devam eden kredilerin dosya masrafı iadesi de yasal olarak talep edilebilir" diye açıkladı.


-->> Ziraat Bankası kredi masrafını geri ödüyor (Tıkla) -->>


Sabah







Geri Dön