16 / 04 / 2024

Doubletree by Hilton - Kolej, Ankara'da açılacak!

Doubletree by Hilton - Kolej, Ankara'da açılacak!

Ankara'daki Vakıflar Genel Müdürlüğü binası yenilenerek "Doubletree by Hilton - Kolej" haline getirildi

 



Pekkan Grup tarafından  Ankara  Kolej kavşağındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü binası yenilenerek beş yıldızlı otel haline getirilen "Doubletree by Hilton - Kolej" haziran ayında hizmete girecek.

Doubletree by Hilton - Kolej ismiyle hizmet verecek beş yıldızlı otel, Kavaklıdere'de bulunan Ankara HİLTONSA'dan sonra başkentteki ikinci Hilton olacak.

Haziran ayında açılacak Doubletree by Hilton - Kolej için Pekkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Pekkan ile Hilton Türkiye Geliştirme Sorumlusu Poğda Demircan arasında protokol imzalandı.

İmza töreni ardından, AA muhabirine açıklamada bulunan Pekkan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Pekkan, otelin Ankara'nın tarihi ile Cumhuriyet dokusunu bir arada taşıyan önemli bir yapı olduğunu, eskiden Vakıflar Genel Müdürlüğü binası olarak kullanılan binayı 2008 Ocak ayında Vakıflar Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına kiraladıklarını söyledi.

Doubletree by Hilton - Kolej'in beş yıldızlı olacağını söyleyen Pekkan, 15 milyon dolara mal olan otelin 209 odası ve 300 kişilik roof barı bulunduğunu bildirdi.

Pekkan, Ankara'nın ikinci Hilton'u olacak Doubletree by Hilton - Kolej içerisinde sauna ve fitness merkezi olduğunu, 3 adet 50 kişilik toplantı salonu ile iki büyük toplantı salonunun ise iş toplantıları için hizmet vereceğini açıkladı.

Hilton Türkiye Geliştirme Sorumlusu Poğda Demircan ise Doubletree by Hilton'nun Hilton Worldwide oteller portföyünün önemli bir üyesi olduğunu söyledi.

Doubletree by Hilton'nun dünya çapında 200;den fazla mekanı kapsayan ve hızla büyüyen otel ağı bulunduğunu anlatan Demircan, Hilton Worldwide'nın Türkiye;de Doubletree by Hilton otelleri için ikisi İstanbul;da, biri Kapadokya;da olmak üzere iki imtiyaz anlaşması imzaladığını, söz konusu otellerin 2010 yılı ortalarında açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Demircan, Doubletree sınıfı otellerin büyükşehirler ile sahil beldelerde resort otel olarak hizmet verdiğini, Haziran ayında açılacak ve Hilton'nun Türkiye'deki 4. Doubletree oteli olacak "Doubletree by Hilton - Kolej"i başkente kazandırmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi.

-PEKKAN GRUP-
Pekkan Grup, 1970 yılında iş hayatına girdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde inşa ettiği lojman, askeri garnizon ve hastaneler ile sektörde kendine yer edinen grubun, Antalya'nın Side ilçesinde hizmet veren şehrin ilk 5 yıldızlı resort oteli olduğu belirtilen Hotel Asterıa ile yine Antalya'nın Belek ilçesinde hizmet veren Club Asterıa isimli turizm tesislerinde ortaklıkları bulunuyor.

Pekkan Grup, Ankara Kolej kavşağındaki Vakıflar Genel Müdürlüğü binası yenilenerek beş yıldızlı otel haline getirilen Doubletree by Hilton - Kolej binasını Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 29 yıllığına kiralamış, kiralama bedeli olarak yıllık 1,5 milyon lirayı ödemeyi kabul etmişti.

Pekkan Grup, Doubletree by Hilton - Kolej oteli ile yurt içi ve yurtdışından konuklara hizmet verilmesini hedefliyor.
AA


Geri Dön