19 / 04 / 2024

Dövizdeki kur artışı inşaat sektörünü iflasa sürüklüyor!

Dövizdeki kur artışı inşaat sektörünü iflasa sürüklüyor!

TOBB İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, dövizdeki artışın maliyetleri 10 puan artırdığına dikkat çekti. “Sektör bu kur baskısını kaldıramaz. İflasa sürükleniyor” uyarısı yaptı.



İn­şa­at Mü­te­ah­hit­le­ri Kon­fe­de­ras­yo­nu (İM­KON) Ge­nel Baş­ka­nı ve TOBB İn­şa­at Mü­te­ah­hit­le­ri Mec­lis Baş­ka­nı Ta­hir Tel­li­oğ­lu, son gün­ler­de ar­tan dö­viz kur­la­rı ve in­şa­at sek­tö­rü ile il­gi­li ola­rak ar­tan dö­viz kur­la­rı­nın in­şa­at sek­tö­rü üze­rin­de olum­suz et­ki oluş­tur­du­ğu­nu ve sek­tö­rü if­la­sa sü­rük­le­di­ği­ni söy­le­di.


Tel­li­oğ­lu yap­tı­ğı açık­la­ma­da, "Mü­te­ah­hit­lik sek­tö­rü bu oran­da­ki dö­viz kur bas­kı­sı­nı kal­dı­ra­maz. 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri ön­ce­si ya­vaş ya­vaş art­ma­ya baş­la­yan dö­viz kur­la­rı, özel­lik­le son gün­ler­de hü­kü­me­tin ku­rul­ma ih­ti­ma­li­nin or­ta­dan kalk­ma­sı ile 'Ana­ya­sal Hu­kuk' ge­re­ği zor­la­ma­lı bir se­çi­me gi­dil­me­si, dö­viz­de­ki ar­tı­şı anor­mal bir se­vi­ye­ye ulaş­tır­mış­tı­r’­’ ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Dö­viz­de­ki ar­tış anor­mal


Son gün­ler­de ar­tan dö­viz kur­la­rı­nın sek­tö­r üze­rin­de olum­suz et­ki oluş­tur­du­ğu­nu ve if­la­sa sü­rüklediğini be­lir­ten Tel­li­oğ­lu, in­şa­at ve mü­te­ah­hit­lik sek­tör kâ­rı­nın or­ta­la­ma yüz­de 15-25 ora­nın­da ol­du­ğu­nu, dö­viz­de­ki son dal­ga­lan­ma­ların sek­tö­rün or­ta­la­ma ka­rın­dan 10 pu­an da­ha faz­la ma­li­yet artışı ge­tir­di­ği­ni söy­le­di.


Bugün


Geri Dön