16 / 04 / 2024

Dövizler konuta dönmeye başladı!

Dövizler konuta dönmeye başladı!

DÖVİZ fiyatlarının Türk Lirası karşısında artarak rekor üstüne rekor kırması yatırımcının yönünü değiştirdi. Birikimini döviz olarak değerlendiren yatırımcı, kurdaki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isterken, parasını konuta yatırmaya başladı...



DÖVİZ fiyatlarının Türk Lirası karşısında artarak rekor üstüne rekor kırması yatırımcının yönünü değiştirdi. Birikimini döviz olarak değerlendiren yatırımcı, kurdaki bu yükselişi kazanca dönüştürmek isterken, parasını konuta yatırmaya başladı. 


Dövizdeki artış inşaat sektöründe mecburi fiyat düzenlemesi getinnesine karşın, konut, yatırımcının en fazla güvendiği liman olmaya devam ediyor. Özellikle yerel seçimlerle konut sektörünün altın dönemini yaşaması beklenirken, dövizdeki son gelişmeler de yatırımcının gözünü kulağını konut projelerine çevirdi. 


Başkent'e Elit Royal Residence gibi pek çok lüks ve konforlu konut projelerini kazandıran Elit Yapı'nın Yönetim Kumlu Üyesi Mert Yıldızhan, yatırımcının döviz fiyatlarında yaşanan bu kritik süreci fırsata çevirebileceğini kaydetti. Gayrimenkulün yatırımcısını hiçbir zaman üzmediğini hatırlatan Yıldızhan, şunları söyledi: "Döviz fiyatları Aralık ayından bu yana müthiş bir artış gösterdi. Yaşanan bu artış yatırımcısını da heyecanlandırdı. 


Son ekonomik gelişmeler öncesinde birikimini dövize yatıranlar bu süreçte oldukça kara geçti diyebiliriz. Ancak ekonomi durağan ilerleyen bir sektör değil, kurların nasıl ilerleyeceği hiç belli olmuyor. Bu nedenle de döviz yatırımcısının son artışları kazanca çevinnesi gerekli. Sektörlere baktığımızda, en güvenli yatının aracı geçmişten beri hep gayrimenkuldiir. İnsanlar, kur düşmeden elindeki parayı değerlendinnek istiyor. Bu gelişmeler de döviz yatırımcısını gayrimenkule, özellikle de konuta yönlendiriyor." Dövizdeki yaklaşık yüzde 20'lik dalgalanmanın çoğu sektörü yakından ilgilendirdiğini kaydeden Yıldızhan, ülkemiz ekonomisinin lokomotifi inşaat sektöründe ise özellikle ithal malzeme kullanan inşaatları etkilediğini ifade ederek şöyle devam etti: "Son zamanlarda yapılan büyük projelerin çoğu ithal ürünleri kullanmasından dolayı fiyatlara her an bir zam gelebilir. Bu yüzden kur artışını fırsata çevimıesi konut almak isteyenler için büyük bir avantaj sağlayacak. Elit Royal Residence projemizin yüzde 80"i bitmiş durumda olduğu için biz bu kur artışından çok etkilenmedik. O yüzden de mümkün olduğunca fiyatları sabit tutmaya gayret gösteriyoruz" dedi.


Ankara İl Gazetesi 


Geri Dön