25 / 04 / 2024

Dow, binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu ile hedefini büyüttü!

Dow, binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu ile hedefini büyüttü!

Yapı sektörüne getirilen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğuna bağlı olarak ısı yalıtımı uygulamalarında artış yaşandığını belirten Gökhun Kurt, bunun da satışlarına olumlu yansıması sonucunda bu yıl sonu büyüme hedeflerinin geçen yılın üzerine çıktığını sö



Yeni binalara bu yıl başından itibaren Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu getirilmesi ile birlikte ısı yalıtım pazarının daha da büyüdüğüne dikkat çeken Dow Bina Çözümleri Yapı Ürünleri Satış Müdürü Gökhun Kurt, bunun da sektördeki firmalara olumlu yansıyacağım belirtti. Sektördeki mevcut binalara da 2017'ye kadar Enerji Kimlik Belgesini alma zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Kurt, belgenin en önemli özelliğinin ise ısı yalıtımını zorunlu hale getirmesi olduğunu söyledi. Belgeye bağlı olarak ısı yalıtımı uygulamalarında artış yaşandığına dikkat çeken Kurt, bunun da satışlarına yansıdığını, dolayısıyla da bu yıl sonu büyüme hedeflerinin 2010'un biraz üzerinde olduğunu belirtti.

Gebze Dilovası'ndaki tesislerinde kapasite artırıp uluslararası CE belgeli üretime geçmek için 2009 yılında 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini anımsatan Kurt, bu yatırımla kapasitelerinin iki katına çıktığına işaret etti. 2010'da 750 bin metreküp üretim kapasitesine ulaştıklarının bilgisini de veren Kurt, "2010 yılında bir önceki yıla göre yakaladığımız yüzde 30 hacim artışı doğru adımlan attığımızı kanıtladı. 2009 yılında artırdığımız kapasitemiz ile 2010 yılında hem faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki payımızı artırdık, hem de yeni pazarlara ulaşmaya çalıştık. 2010 sonu için hedeflediğimiz yüzde 20'lik büyümeyi gerçekleştirdik. Enerji Kimlik Belgesi'nin zorunlu hale gelmesiyle bu yılın ilk yarısı da firmamız için oldukça verimli geçti" diye konuştu.

Türkiye'de 39 yıldır faaliyette

Dow Bina Çözümlerinin Dow Chemical'ın Doğu Avrupa Gelişim ve Büyüme Bölgesine bağlı olarak 39 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren Dow Türkiye'nin yapı malzemeleri alanındaki iş kollarından biri olduğunu açıklayan Kurt, ana faaliyet alanlarını ise ısı yalıtımı ürünleri ve sistemlerinin oluşturduğunu aktardı. Kurt.ısı yalıtımı ve inşaat malzemeleri konularında ürün ve çözüm yelpazesini genişletmenin temel amaçları arasında yer aldığını kaydetti.
Dünya


Geri Dön