25 / 04 / 2024

Dow Yapı Ürünleri CE Belgeli ısı yalıtımı yapıyor!

Dow Yapı Ürünleri CE Belgeli ısı yalıtımı yapıyor!

Ürün seçiminde paket sistemlere ve CE Belgesi’ne dikkat etmenin önemini vurgulayan Dow Bina Çözümleri Yapı Ürünleri Satış Müdürü Gökhun Kurt, Dow Bina Çözümleri&rs



 Kara kış geldi geliyor, bereler, mantolar, kabanlar, ortaya çıkmaya başlıyor. Soğuktan korunmak için mantolarınızı hazırladınız, peki ya evinizin mantosu Evinizde üşümek ya da battaniyelere sarınıp oturmak yerine arttırdıkça arttırdığınız kombi derecesinin sonucu olan yüklü faturalarla karşılaşmak istemiyorsanız, battaniyeleri bir kenara bırakıp kombinizi de düşük bir dereceye ayarlayıp evinize yalıtım yaptırmak için kolları sıvamanın tam zamanı! Soğuklar kapıyı çalmadan önce evinizi mantolayın, kışın sıcağın, yazın serinin keyfini sürün. Tabi yalıtımla gelen bu keyfin yüzde yüz sonuç vermesi ve ömür boyu sürmesi için ürün seçiminde CE Belgesi aramayı ihmal etmeyin. Çünkü ısı yalıtımı ancak AB standartlarında, CE Belgeli ürünlerle ve doğru bir işçilikle uygulandığında avantaj sağlıyor.

Yalıtım ürünlerinin olmazsa olmazı olan CE Belgesi, ürünün AB İnşaat Direktifi şartlarına uygunluğunu, çevre, insan sağlığı, ısı yalıtımı ve yangın dayanımı performansları açışından ürünün uyması gereken özellikleri kesin bir şekilde tanımlıyor. Yani CE Belgesi ısı yalıtımında kalitenin de güvencesi… Piyasada yalıtımla ilgili pek çok ürün bulunduğunu, buna aldanıp ucuz olduğu için merdiven altı ürünler ve toplama paketler seçilmemesi gerektiğini belirten Dow Bina Çözümleri Yapı Ürünleri Satış Müdürü Gökhun Kurt, bu ürünlerin uygulama sonrasında ciddi sorunlar yaşanmasına ve harcanan paranın çöpe gitmesine neden olduğunu söyledi. Ürün seçiminde paket sistemlere ve CE Belgesi’ne dikkat etmenin önemini vurgulayan Kurt, Dow Bina Çözümleri’nin bugün Türkiye’de CE Belgeli ısı yalıtımı ürünleri üreten sayılı birkaç firmadan biri olduğunu hatırlattı. Firmanın ekonomik krize rağmen Uluslararası CE Belgeli üretime geçiş ve kapasite artışı için 40 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmesi ise bunun en belirgin örneklerinden biri.
Dow Bina Çözümleri, CE Belgeli ısı yalıtımı ürünlerini DOW-STYROFOAM™ markası altında mavi renkte üreterek piyasaya sunuyor. Kurt, CE Belgeli DOW-STYROFOAM™ mavi renkli ısı yalıtım levhalarının, su emmeyen yapısıyla dağılma, ufalanma, kopma gibi deformasyonlara uğramadığı için uygulama sonrası sorun çıkarmayan ve maksimum performans sağlayan ideal bir ürün olduğunu vurguladı. Dona karşı dayanıklılığı sayesinde bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyen DOW STYROFOAM™ levhalar, böylece binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor, sağlıklı ve konforlu mekânlar yaratıyor.
Isı yalıtımında doğru ürün kadar doğru uygulama da önemli. Uygulamayı yapacak firmanın ustalarının sertifikalı olması en iyi ve sorunsuz sonucu elde etmeye yardımcı oluyor. En iyi ürün bile yanlış uygulandığında yarar yerine zarar getirebiliyor.

Sanıldığı kadar pahalı bir uygulama olmayan ısı yalıtımı ayrıca binaların dış cephesini yenilemek ve ömrünü uzatmak için yapılacak uygulamalar arasında en ucuz ve en efektif dış cephe kaplama sistemi… Bugün bina dış cephesine uygulanan doğal taş kaplama ya da giydirme cephelerin metrekaresi 150-300 TL, sadece dış cephede boya yaptırmanın metrekare maliyeti 10-20 TL iken, standartlara uygun ısı yalıtımının metrekaresi sadece 25-35 TL... Ve ısı yalıtımı sağladığı enerji tasarrufu ile bu maliyeti birkaç yıl içinde geri ödüyor.

Hem konforlu hem tasarruflu evlerin anahtarını sunan CE Belgeli DOW STYROFOAM™ levhalar hakkında ayrıntılı bilgi almak için Dow Bina Çözümleri’ne 0216 571 16 00 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.


Geri Dön