27 / 04 / 2024

"Dream Towers" projesindeki teslim tarihi belirsizliği sürüyor!


BTD İnşaat Maden Nakliyat San. ve Dış Tic. A.Ş.’nin üstlendiği “Dream Towers” isimli proje Ümraniye Şerifali’de bulunuyor. Teslim tarihi Mart 2012 denilmesine rağmen daireler hala teslim edilmedi..



BTD İnşaat Maden Nakliyat San. ve Dış Tic. A.Ş.’nin üstlendiği “Dream Towers” isimli proje Ümraniye Şerifali’de bulunuyor. 177 dairede oluşan 3 bloklu projenin tanıtımı 2007’de yapıldı. Projeye yoğun bir ilgili oldu. Büyük bir bölümü çalışan kesimden ailelerin satın aldığı dairelerin teslimi için Mart 2012 tarihi verildi.


hurriyet.com.tr’ye ulaşan sözleşmelerden birinde ise teslim tarihi için 21 Nisan 2012 tarihi belirlenmiş. Anılan sözleşmeye göre müteahhit, 3 aylık ek bir süre daha kullanabilme hakkına sahip. Ancak bu tarihte de daire teslim edilmese daire sahibine kira yardımında bulunulacağı sözleşmede taraflar arasında imza altına alınmış.



'ÖDEMELERİ DURDURUN'



Ancak daireler, öngörülen sürenin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen teslim edilmediği gibi, hangi tarihte teslim edileceğine ilişkin ise belirsizlik sürüyor. Bir yandan kira ödediklerini, bir yandan banka kredisini ödediklerini ifade eden daire sahipleri “Bolelli Mağdurları” adı ile sosyal medyada bir araya geldi, sorunun çözümü için yardım talebinde bulunuyor.


Bir grup daire sahibi de konuyu Tüketici Mahkemesine taşıdı. İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne yapılan dava başvuruların birinde, banka kredisi ile alınan dairenin teslim edilmediği, bu nedenle her ayın 3’ünde yapılan kredi ödemesinin tedbiren durdurulması istendi.


'PROJEDE ZARAR ETTİK'


Müteahhit şirket ortaklarından Salih Bolelli, 10 milyon lira büyüklüğe sahip projeden 3 milyon lira zarar ettiklerini ifade ederek, gecikmenin kendileri dışından da sebepleri olduğunu öne sürdü. Bolelli, daire teslimatlarını bayram sonuna kadar yapacaklarını, çevre düzenlemelerini de kısa sürede tamamlamayı planladıklarını ifade etti.


Bu arada projenin sahibi BDT İnşaat hakkında çok sayıda icra takibi yapıldığı ve açılan bir çok davanın olduğu anlaşıldı. Anılan davaların tarafları arasında faktoring şirketleri ve tedarikçi firmaların olduğu anlaşıldı.


‘ŞİRKETİN İÇİ BOŞALTILDI’


Arsa sahibi Hayrettin Özaydınlı, kendi paylarına düşen 89 daireyi 22 ay önce teslim edilmesi gerektiğine işaret etti. Şirketin içinin boşaltıldığını öne süren Özaydınlı, dairelerin ne zaman teslim edileceği konusunda ise net bir tarihin olmadığına işaret etti.


Hürriyet



Geri Dön