24 / 04 / 2024

Drina'ya yeni köprü!

Drina'ya yeni köprü!

Bosna Hersek'in Bratunats kenti ile Sırbistan'ın Lyuboviya kenti arasında, Drina Nehri üzerinde uluslararası köprü yapılacak. Drina Nehri üzerinden geçecek köprünün inşa edilmesine ilişkin protokol imzaladı.



Bosna Hersek'in Bratunats kenti ile Sırbistan'ın Lyuboviya kenti arasında, Drina Nehri üzerinde uluslararası bir köprü yapılacak. 


Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihayloviç ve Bosna Hersek Ulaşım ve İletişim Bakanı Slavko Matanoviç bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Drina Nehri üzerinden geçecek köprünün inşa edilmesine ilişkin protokol imzaladı.


Toplam 220 metre uzunlukta ve maliyeti yaklaşık 12 milyon avro olacak köprünün temel amacı, malların akışını hızlandırmak olduğu belirtildi. Eylül ayında inşasına başlanacak köprü, iki yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 


Sırp Bakan Mihayloviç, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, Drina Nehri'nin Sırbistan ile Bosna Hersek'i birbirinden ayırdığını söyleyenlere katılmadığını, eylül ayında Bratunats ile Lyuboviya arasında yapılacak projenin bunun ispatı olduğunu söyledi. 


Bosna Hersek ile imzalanan anlaşmanın köprünün yanı sıra yeni bir sınır geçişinin inşa edilmesini de kapsadığını anlatan Mihayloviç, "Köprünün yapılması yaklaşık 2 yıl sürecek. Bu köprünün temel amacı malların geçişini kolaylaştırmaktır" dedi. 


Bosna Hersek'in Ulaşım ve İletişim Bakanı Matanoviç ise bugün imzalanan anlaşmanın uzun süre devam eden görüşmelerin ardından gerçekleştirildiğinden dolayı memnun olduğunu söyledi. 


Matanoviç, ''İki ülke sınırları yakınlarında bulunun 7 belediye için bu köprü çok yararlı olacak. Köprü hızlı, ucuz, kolay insan ve mal geçişini sağlayacak" diye konuştu.



AA





Geri Dön