25 / 04 / 2024

DSİ Antalya'da 15 adet baraj yapacağını açıkladı!

DSİ Antalya'da 15 adet baraj yapacağını açıkladı!

Devlet sular idaresi Antalya'da sulama amaçlı 15 adet barajın yapımı için proje ve planlama çalışmalarını devam ettiriyor. Yapılan çalışmalarla erozyon ve heyelana karşı önlem alınacak.



DSİ tarafından 2003 yılından bu yana 15 adet baraj ve 3 adet göletin hizmete sokulduğu Antalya'da hem taşkın hem de sulama amaçlı 15 adet barajın yapımı için proje ve planlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. 18 baraj ve gölet ile Antalyalı çiftçiye yıllık 570 milyon TL zirai gelir artışı sağladıklarını hatırlatan DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Antalya'da sulanmamış toprağın kalmayacağını söyledi.


İŞTE 15 YENİ BARAJ

Yeni barajlar şu şekilde bildirildi: "Demre Çağman, Gündoğmuş Köprülü Barajı ve Sulaması, Kaş Yeşilköy Barajı ve Sulaması, Kumluca Erentepe Barajı ve Sulaması, Kömürocağı Barajı ve Sulaması, Manavgat Kızıldağ Barajı ve Sulaması, Yeniköy Yerköprü Barajı ve Sulaması, Obaçayı Barajı, Çardak Barajı, Türkmentepe Sel Kapanı, Yavrudoğan Barajı, Beşkonak Barajı HES ve Sulaması, Bozyaya Lalelibükü Barajı HES ve Sulaması, Çamlıova Barajı ve Sulaması, Alara 2. Merhale Alarahan Barajı HES ve Sulaması."



Sabah Akdeniz


Geri Dön