28 / 03 / 2024

DSİ, İzmir'e 3 milyar liralık yatırım yaptı!

DSİ, İzmir'e 3 milyar liralık yatırım yaptı!

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, 2003'ten bu yana İzmir'de yaklaşık 3 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Acu, dinamik bir yapısı bulunan şehrin ekonomiye daha fazla katkı sunmasını hedeflediklerini belirtti.



Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, 2003'ten bu yana İzmir'de yaklaşık 3 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.


Acu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sulama ve içme suyu projelerine ağırlık verdiklerini, bu kapsamda hazırladıkları çalışmaları da bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.


DSİ olarak İzmir'deki önemli yatırımları tamamladıklarını anımsatan Acu, dinamik bir yapısı bulunan şehrin ekonomiye daha fazla katkı sunmasını hedeflediklerini dile getirdi.


Kentin, 1 milyon 281 bin dekar sulanabilir araziye sahip olduğunu hatırlatan Acu, şöyle konuştu:


"Bu alanın yüzde 97'si için proje geliştirdik. 2003'ten bu yana İzmir'de 3 milyar liralık yatırımı hayata geçirdik. Verimli topraklarımızdan, kuru tarımdan sulu tarıma geçilmesiyle daha fazla istifade etmeye başladık. Çiftçilerimiz artık en fazla 4 ürün alma imkanı buldu. Örneğin, zeytinde kuru tarımda dekarında 400 kilogram ürün alırken bu rakam 600 kilograma çıktı. Bağcılık ve sebze üretim alanlarında elde edilen verim artış gösterdi. Tüm bu çalışmaların sonunda 20 bin kişiye tarım sektöründe iş olanağı sağlandı. Ayrıca 233 milyon lira zirai gelir artışı oluştu."


Acu, İzmir'de tarımsal üretimi artırmak için gölet projelerine devam ettiklerini dile getirdi. 


AA


Geri Dön