18 / 04 / 2024

DSİ'den Hatay'a 213 milyon TL'lik yatırım!

DSİ'den Hatay'a 213 milyon TL'lik yatırım!

DSİ'nin Hatay’da inşa edeceği 12 tesisin temeli atıldı. 213 milyon liralık yatırımla inşa edilecek tesisin temeli Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tarafından atıldı.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hatay'da DSİ tarafından yapılacak olan 213 milyon lira değerindeki 12 tesisin temelini attı. Türkiye'nin çok büyüdüğünü ve büyük hedefleri olduğunu belirten Bakan Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız 3 büyük hedef gösterdi. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini artık yeni bir sistemle gerçekleştirmek mümkün. Bu bakımdan özellikle güçlü Türkiye için, küresel bir güç için hep birlikte 'evet' diyeceğiz" dedi.


REJİM MESELESİ DEĞİL

Hatay temaslarına Valilik ziyaretiyle başlayan Bakan Veysel Eroğlu, Vali Erdal Ata'dan brifing aldı. Ziyaretin ardından temel atma törenine katılan Eroğlu, referanduma dikkat çekti. Oylamanın rejim değişikliği için olmadığını vurgulayan Eroğlu, "Rejim, Cumhuriyet yerinde, demokrasi yerinde. Anayasamızın değişmez 4 maddesi yerinde, onun üzerine düşünmek bile caiz değil. Rejim meselesi diye bir mesele yok. Türkiye'nin büyüyüp gelişmesi meselesi var" diye konuştu.


Eroğlu, daha önce Hatay'a geldiklerinde 57 müjde verdiklerini, yeni müjdelerle bu sayının 73'e çıktığını kaydetti. Konuşmaların ardından 12 tesisin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi, 20 çiftçiye gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtıldı. Suriyeli yetim çocukların eğitim gördüğü Dünya Şehit Çocukları Vakfı Kültür Merkezi'ni de ziyaret eden Bakan Eroğlu, öğrencilerin kendisi için hazırladıkları gösteriyi de izledi.


Sabah


Geri Dön