26 / 04 / 2024

DTM'nin yerine otel yapacak olan firma hala yıkıma başlayamadı!

DTM'nin yerine otel yapacak olan firma hala yıkıma başlayamadı!

Trabzon'da yerine 5 yıldızlı otel yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) yıkımı için 6 ay önce inceleme yapıldı ama hala yıkım gerçekleşmedi. Yıkımın ruhsatlandırmada problem olduğu gerekçesiyle geciktiği ortaya çıktı.



Trabzon'da yerine 5 yıldızlı otel yapılacak olan Dünya Ticaret Merkezi'nin (DTM) yıkımı için 6 ay önce inceleme yapıldı ama hala yıkım gerçekleşmedi. Yıkımın ruhsatlandırmada problem olduğu gerekçesiyle geciktiği ortaya çıktı. Ruhsatın Ağustos ayına yetiştirileceği öğrenildi. 


2013 yılının Kasım ayında protokolü imzalanan Trabzon'un Yomra İlçesi Kaşüstü Beldesi'ndeki Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılarak yerine yaptırılacak olan beş yıldızlı otel ve kongre merkezi için ilk somut adım 6 ay önce atılmıştı. 


Yatırımı yapacak olan Liva İnşaat, Turizm ve Otelcilik Ltd. Şti sahibi Dubaili işadamı Necdet Kerem dün yıkım işleri için anlaştığı Ankara'da faaliyet gösteren Çomoğlu Mühendislik şirketinden M.Akif Çomoğlu ile birlikte geldiği Trabzon'da DTM inşaat binasında incelemelerde bulunmuştu. 


RUHSAT AĞUSTOSTA ÇIKACAK 


Yıkımın başlaması beklenirken 6 aydır hiçbir somut gelişmenin yaşanmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Yıkım işlemlerinin gecikmesine ise ruhsatlandırma işlemlerinin tamamlanmayışı neden olarak gösterildi. 


Mart ayına yetiştirilmesi planlanan ruhsat Ağustos ayına sarkınca yıkım işleminin da geciktiği öğrenildi. Otelin yapımını üstlenen firma sahibi Necdet Kerem'in bir hafta içinde Trabzon'a gelmesi bekleniyor. 


Bilindiği gibi Dünyada 262. Türkiye'de 2. kuruluş sırasına sahip olan Dünya Ticaret Merkezi'nin yıkılarak yerine 7 katlı bir otel ve kongre merkezi yapılması planlanıyor. Bu amaçla da Kasım ayı içerisinde Vali Abdil Celil Öz ile ilgili kuruluşların katılımı ile bir protokol imzalanmıştı. 


İşadamı Necdet Kerem, "İki yılda tamamlanması planlanan yatırımın yaklaşık maliyetinin 95 milyon dolar civarında olduğunu, 5 yıldızlı otelde 330 standart oda, 44 süit oda, 4 adet kral dairesi olacak. Yaklaşık 700 yatak kapasiteyle hizmet verecek olan otelin içerisinde ayrıca 2 bin kişilik çok amaçlı kongre merkezi, 7 bin metrekarelik fuar alanı da yer alacak" demişti


Karadeniz'den Güne Bakış



Geri Dön