19 / 04 / 2024

Dubai Cityscape Fuarı'nda ilk günden 250 milyon dolarlık satış!

 Dubai Cityscape Fuarı'nda ilk günden 250 milyon dolarlık satış!

Türkiye'nin en yeni gayrimenkul projeleri Dubai'deki Cityscape Emlak Fuarı'nda görücüye çıktı. Körfez yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiği projeler ilk günde 250 milyon dolarlık satış yaptı.



Türkiye'nin en yeni gayrimenkul projeleri Dubai'deki Cityscape Emlak Fuarı'nda görücüye çıktı. Körfez yatırımcısının yoğun ilgi gösterdiği projeler ilk günde 250 milyon $'lık satış yaptı


Gayrimenkul sektörü, yaşanan terör olaylarının ardından Dubai'de moral buldu. Ortadoğu'nun en büyük gayrimenkul etkinliği olan Cityscape Global'de bu yıl Türk firmaları ilk gün toplam 250 milyon dolarlık satış yaptı. Sektör temsilcileri, "Bu yıl daha kurumsal yatırımcılar var. Türkiye'ye ve Türk firmalarına ilgi oldukça yüksek. İlginin artmasında kurun yükselmesinin de payı büyük" görüşünde birleşti. Ağaoğlu, Maslak 1453'ten bir kuleyi 67 milyon dolara satarak, firmalar arasında tek kalemde en büyük satışı yaptı. Ali Ağaoğlu yatırımcıyla ilgili olarak, "Şeyh Sulaiman Al Rajhı Vakfı, hayır işleri ve eğitim konusuna yoğunlaşmış bir vakıftır. Onlarla daha yeni stratejik ilişkilere adım atacağız. Bu daha başlangıç" dedi.


Kuzu'nun hasılatı 20 milyon $ 

Kuzu Grup tarafından Ataköy'de hayata geçirilen SeaPearl projesi yabancı yatırımcıdan tam not aldı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, "Yabancı yatırımcı ülkemize güvenmeye devam ediyor. Yatırım yapmaya da kararlılar. Şu an herhangi bir olumsuzluk yansımıyor" diye konuştu. Bügüne kadar projenin yüzde 20'sini yabancı yatırımcıya sattıklarını söyleyen Kuzu, "Fuarın ilk gününde 6 konut sattık. Toplamda 20 milyon dolarlık satış yaptık" diye konuştu. 


Fuarın en Pahalısı Nef 'in 

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur da Cityscape'de en çok New Pork projesinin Körfez yatırımcısının dikkatini çektiğini söyledi. Timur, şöyle devam etti: "Bu proje, fuarın en pahalısı. Metrekare fiyatı 30-35 bin dolar. Ortadoğu coğrafyası için İstanbul'un bambaşka bir değeri var. New York projesi ile fuarda 200'e yakın kişi ismini yazdırdı. Ayrıca Inistanbul ve Ortaköy projeleri için yaklaşık 50 talep olmasını bekliyoruz. New York projesinin asıl satışı ise New York'ta yapılacak, bu yıl sonu, önümüzdeki yıl başı gibi." 


İlk gün tek yatırımcı 71 daire rezerve etti

DKY İnşaat, fuarda 2.5 milyar dolarlık konut projelerini tanıttı. DKY On konseptinin ilk projesi Kağıthane'de ilk defa Cityscape'te görücüye çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Körfezli yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katındaki 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL'lik satışı revize etmiş olduk" dedi. Dumankaya ayrıca Cityscape'de bu yıl 180 metrekarelik alanda projelerini tanıttıklarını söyledi. 


EgeYapı Yedikule'yi görücüye çıkardı

EgeYapı Group, Yedikule ve Kağıthane projesini ilk defa Cityscape'te sergiledi. EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Bu yıl kurumsal firmalardan daha çok talep var. Fuarın son günlerine doğru bireysel yatırımcılar ilgi gösteriyor" diye konuştu. Yıl sonuna kadar 4 yeni projeyi satışa çıkarmayı planladıklarını belirten Kabadayı, "Toplam 2 milyar dolarlık 4 yeni projemizi yıl sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. İki tane de Çekmeköy'de proje hayata geçireceğiz. 800 kişiden ön talep topladık" dedi. 


Sabah


Geri Dön