26 / 04 / 2024

Dubai Cityscape'te 25 milyar dolarlık tanıtım!

Dubai Cityscape'te 25 milyar dolarlık tanıtım!

Zor bir yıl geçiren inşaat sektörü, gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape'e çıkarma yaptı. Türk inşaat şirketleri dünya gayrimenkul devlerini aynı 'çatı altında buluşturan Dubai Cityscape Global bu yıl rekor katılımla çıkarma yaptı.



Zor bir yıl geçiren inşaat sektörü, gayrimenkul fuarı Dubai Cityscape'e çıkarma yaptı. Körfez ülkelerinden yatırım çekmeye çalışan sektör en çok "Türkiye'de ne oluyor" sorusuyla karşılaştı Artan terör olayları, siyasi belirsizlik, Türk Lırası'ndakı değer kaybı, inşaat maliyetlerindeki artış, kredi faizlerinin yükselmesi ve yaz durgunluğu... Markalı konut üreticileri zorlu bir dönemden geçiyor. 


Kara bulutların sektörün üzerinde dolaştığı bir atmosferde, gayrimenkul sektörü sezonu Dubai'de açtı. Müteahhitlerin umudu yabancılar. Türk inşaat şirketleri dünya gayrimenkul devlerini aynı 'çatı altında buluşturan Dubai Cityscape Global bu yıl rekor katılımla çıkarma yaptı. Bugün sona erecek fuarda 50'si geliştirici olmak üzere 61 şirket, İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki konut ve ofis projelerini tanıttı. Fuar boyunca alım taleplerini değerlendirdi ve iş birlikleri için görüşmeler yürüttü. 


BEKLE-GÖR POZİSYONU 

Dünya genelindeki emlak geliştiricileri, fon yöneticileri ve yatırım şirketlerinin katıldığı organizasyon Türkiye'deki terör olaylarının gölgesinde gerçekleşti. Yabana ya tınmalar ülkemizde olan biteni arılamak için Türk gayrimenkul sektörünün önde gelen temsücilerini soru yağmuruna tuttu. Türkiye'de süren siyasi belirsizlik ve terör olaylarının yatınmalarda endişe yarattığını gözlemleyen müteahhitler yabancıların bekle-gör pozisyonuna geçtiğini söyledi. 


YABANCILARIN ENDİŞESİ VAR 

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkam Ali Ağaoğlu, konut satarken istikrar adası diye satış yaptıklarım söyledi. Ağaoğlu, "Yabana yatırımalar, sıkıntılan net olarak düe getirmiyor ama endişeleri var. Yine de yatırımda kararlılar" dedi. 

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes "Bu olaylar ertelemeye neden oluyor ama vazgeçme eğilimi yok" derken, Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Banş Dumankaya da Kuveytli ortaklan AI-Mazaya'nın memleketteki terör olay- . 

lan nedeniyle telefon açıp bilgi aldığım söyledi. 

Dubai Cityscape Global'e katılan 61 şirket Türkiye genelinde konut ve ofis projelerini tanıtıyor. 


25 milyar dolarlık tanıtım


28 ülkeden katılımın olduğu Dubai Cityscape 2015'te Türk şirketleri bu yıl 4 bin 200 metrekarelik alanda toplamda değeri 25 milyar dolan bulan projelerin tanıtımlarını yapıyor: 

- Bu sene 'United Nations of Ağaoğlu' mottosu ile fuara katılan Ağaoğlu Şirketler Grubu, altyapı ve peyzaj işlemlerini üstlendiği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesini yabana yaünmalara tanıttı. 

- Soyak Kuzey Bahçeşehir'de başlayacağı yeııi projesinin ön tanıtımını Dubai'de yaptı. 

Toplam 5 bin konuttan oluşacak projenin ilk etabı 2017 yılında teslim edilecek. 

- Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla Ayazağa'da hayata geçirilen Vadistanbul projesi, otel, AVM, alışveriş caddesi ve ofislerden oluşan "Bulvar" etabıyla fuarda lanse edildi 

- Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından, Beyoğlu'nda, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan konseptiyle . 

karma kullanım projesi olarak hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, üç dilde hologramla tanıtıldı. 

- Sinpaş Yapı Türkiye'nin temalı en büyük yaşam projesi olarak Ankara'da geliştirdiği Altinoran projesini tanıtırken, Sinpaş GYO ise Şişli'de inşa edilecek Queen Bomonti projesini ilk kez görücüye çıkarttı. 

- Dumankaya İnşaat satışı devam eden Horizon, Ritim İstanbul, Miks, hi-Fit ve Mozaik projelerini tanıtırken, NEF ise New York projesi için fuarda ön talep topladı. 

- İş GYO, Kartal'daki Manzara Adalar ve Nef ile birlikte inşa ettiği İnistanbul projesini vitrine koyarken, Babacan Yapı Esenyurt'da inşa edeceği projeyi önce yabancılara tanıttı. 

- Torunlar GYO, Alibeyköy'de KİPTAŞ ile ortaklaşa inşa ettiği 5. Levent ve Torun Center projesini, Ege Yapı ise Kağıthane ve Çekmeköy projelerini tanıtırken, Özyurtlar İnşaat, 


Sözcü


Geri Dön