19 / 04 / 2024

Dubai Group Sigorta sel hasarlarını 2 ay içinde ödeyecek

Dubai Group Sigorta sel hasarlarını 2 ay içinde ödeyecek

DUBAİ  Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya, sigorta sektörünün elinden geldiğince doğru mesajlarla halka ulaşmaya çalıştığını ifade etti



Sel felaketinin hasarlarının 2 ay içinde tamamen ödeneceğini ifade eden Dubai Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya, "Sigorta sektörü 2009 yılının ilk yarısında 4 milyar TL hasar ödemesi yaptı. Şirketler felaket anında sigortalılarının en büyük destekçisi" dedi.

DUBAİ  Group Sigorta Genel Müdürü Çetin Alanya, sigorta sektörünün elinden geldiğince doğru mesajlarla halka ulaşmaya çalıştığını ifade etti. Alanya, "Buna çok yaları geçmişimizden bir örnek verebiliriz. İstanbul'daki büyük sel felaketinde hasar yaklaşık 400-500 milyon dolar civarında gerçekleşti. Bu hasar 1-2 ay içerisinde ödenip bitmiş olacak. Sel felaketi dünya ölçüsünde büyük bir hasardı. Bu performansı dünyanın en iyi sigorta piyasaları bile gösteremez. Buna rağmen sigorta sektörü  haksız yere eleştiriler aldı. Sektör olarak yaptığımız hata, başarılarımızdan çok fazla bahsetmemek. Kimse sigorta sektörünün 2009 yılının ilk 6 ayında 4 milyar TL hasar ödemesi yaptığını biliniyor. Bunları yeterince anlatamıyoruz" diye konuştu.

 Alanya, "En önemli konuların başında çocuklarımızın sigorta eğitimi alarak, sigorta bilincinin küçük yaşlarda oluşturulması geliyor. Felaketlerde devletten önce sigortanın halkın yanında olması lazım. İstanbul'da yada Türkiye'de deprem rizikosu olduğunu bilmeyen yok. Bununla ilgili Zorunlu Deprem Sigortası var ama henüz sigortalılık oram yüzde 25'ler oranında. Bu, bilmemekle ilgili bir durum değil. Bilmek ayrı, bilinçlenmek ayrı şeyler.Dolayısı ile sigortalılık bilincinin oluşturulması için bu konuda eğitim verilmeli, ayrıca reklam, tanıtım, seminer, panel gibi kanallarla ve popülist yaklaşımlardan uzaklaşarak sigortalıya gidilmeli. .
Vatan


Geri Dön