17 / 04 / 2024

Dubai Sulafa Kulesi'nde yangın çıktı!

Dubai Sulafa Kulesi'nde yangın çıktı!

Dubai'deki 75 katlı Sulafa Kulesi'nde yangın çıktı. Çıkan yangında, 15 kat kullanılamaz hale geldi.Gökdelen yangının başlamasından sonra tahliye edildi.



Dubai'de bir gökdelende yangın çıktı. 30 katta etkili olan yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangının çıkış nedeni bilinmiyor.


Marina Bölgesi'ndeki 75 katlı Sulafa Kulesi'nde çıkan yangında, 15 kat kullanılamaz hale geldi.


Gökdelen yangının başlamasından sonra tahliye edildi. Hükümet yetkililerinin Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre, yangın üç saatte söndürüldü.


Dubai Sulafa Kulesi nde yangın çıktı!


Bu, Dubai'de son bir kaç yılda çıkan beşinci büyük gökdelen yangın.


Yılbaşında, 63 katlı bir binada çıkan yangınında 16 kişi yaralanmıştı.


Birleşik Arap Emirlikleri'nde, 2013'te gökdelen yangınların karşı yasal mevzuat değiştirilmişti. Bu çerçevede 15 metreden daha yüksek binalarda, yangına dayanıklı dış cephe kaplama malzemesi kullanılması şartı getirilmişti. Ancak bu kural 2013'ten önce inşa edilen binaları kapsamıyor.


BBC


Haber Sözcü'de şöyle yer aldı;

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde 75 katlı bir gökdelende yangın çıktı. Sulafa Tower isimli gökdelendeki yangının 35’inci katta çıktığı ve buradan diğer katlara sıçradığı tahmin ediliyor. Yangın sırasında gökdelenden kopan dev parçalar yola düşerek büyük tehlike yarattı.

Yüzlerce kişi binadan tahliye edilirken olayda can kaybı yaşanmadı. Sulafa Tower Dubai’nin 23’üncü, dünyanın ise en uzun 127’nci binası. Dubai’de, biri bu sene yılbaşı gecesinde diğeri ise geçtiğimiz şubat ayında iki büyük gökdelen yangını daha meydana gelmişti.


Sözcü 



Geri Dön