19 / 04 / 2024

Dubai'de yer alan Burç Halife'de kiralar yüzde 40 düştü!

Dubai'de yer alan Burç Halife'de kiralar yüzde 40 düştü!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai'de yer alan dünyanın en yüksek binası Burç Halife'de kira fiyatlarının binanın açıldığı 10 ay öncesine kıyasla yüzde 40 düştü



Emlak firması Better Homes satış ve kiralama müdürü Laura Adams, medyaya yaptığı açıklamada Burç Halife'de mesken olarak bir stüdyo dairesinin yıllık yaklaşık 22 bin dolara, tek odalı dairenin ise 28 bin dolara kiralanabildiğini söyledi.
 
Uzmanlar, kuleyi inşa eden Emaar Emlak'ın yakın zamanda bir kısım daireleri teslim ettiğini ve bunun da piyasadaki daire arzını arttırarak kira fiyatlarına baskı yaptığına dikkat çekiyor. Kuledeki 900 daireden sadece yüzde 8'inin tutulduğu öğrenildi.

Bunun yanı sıra Burç Halife'de aylık servis ücretlerinin yüksek bulunduğu ve kule etrafındaki binalarda daha düşük fiyatlara hemen hemen aynı kalitede daire bulmanın münkün olduğu belirtildi.

Burç Halife'de daire sahibi, bina yönetimine metre kare başına yaklaşık 150 dolar hizmet ücreti ödemek zorunda. Ortalama tek daire için ödenen aylık hizmet ücreti de 1370 doları aşıyor. Dubai'de emlak piyasasının zirveye çıktığı zamanda ve kule inşaatı devam ederken dairelerin metre karesinin yaklaşık 27 bin 400 dolardan satıldığı ve şu an satışa çıkarılan dairelerin ise metre kare başına ortalama 8 bin 220 dolardan ilan verildiği ifade ediliyor.
Zaman


Geri Dön