28 / 03 / 2024

Dubleks mobil karavan üretildi

Dubleks mobil karavan üretildi

Özellikle SİT alanlarında kullanılmak üzere,toplam 85 metrekare kullanım alanı olan 2 katlı karavan üretildi



Adapazarı'nda bulunan Saly Karavan, 2 katlı karavanını üretti. Toplam 85 metrekare kullanım alanı olan karavan özellikle SİT alanlarında kullanılmak üzere tasarlandı.

Yukarı Kirazca Köyü'nde bulunan Saly Karavan tarafından üretilen 2 katlı dubleks karavanın tanıtımı yapıldı. Saly Karavan Endüstri Ürünleri tasarımcısı Merve Başoğlu, dubleks mobil karavan projesinin sit alanında arsası olan ve ev yaptıramayan müşterilerin talebi üzerine yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Büyük bir ailenin yaşayabileceği ev haline getirmek için 8.75 metre boyunda aracın üzerine 2 katlı şekilde yaptık. Hidrolik sistem sayesinde yan duvarlarını açılır hale getirdik. Karavan yazlık ev olarak da rahatlıkla kullanılabilir."

Başoğlu, 2 katlı dubleks karavanın içinde evde olması gereken tüm malzemelerin bulunduğunu da belirterek, "Karavanın içinde 1'inci katta büyük mutfak, büyük bir yemek odası, oturma odası, çalışma odası ve büyük bir duşakabinli banyo var. İkinci katında ise 2 tane yatak odası var. Seyyar ev gibi. Fiyatı ise içindeki eşyalarla birlikte 75 bin TL. SİT alanlarında ev yapamayan müşterilerimiz bunu alıp bir yazlık ev gibi kullanabilir" dedi.
Boyu 8.75, eni ise 2.5 metre olan mobil karavan park ettiğinde duvarlarının hidrolik sistem ile açılmasıyla birlikte 85 metrekare büyüklüğünde bir ev haline geliyor. 2 bin 200 beygir gücü ve üzerindeki araçlar tarafından rahatlıkla çekilebilen karavan park ettikten sonra yazlık ev konumunu alıyor. Başoğlu Türkiye'de karavan sektörünün depremden sonra artış gösterdiğini belirterek, "Türkiye'de karavan sektörü yeni gelişmeye başladı. Kaliteli özgür, doğa ile baş başa şehrin içine saplanmadan tatil yapmak isteyenler karavana ilgi gösteriyor. Karavan sahibi olmak 2 yıllık otel masrafıyla aynı fiyata geliyor" diye konuştu.
Zafer Tokuş / Radikal

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Dubleks özgürlük
Ev konforuna sahip iki katlı (dubleks) karavan üretildi. Park halinde iken yan duvarları açılan karavan, 5 odalı yazlık bir eve dönüşüyor

Adapazarı'nda bir karavan firması, özgürlüğüne düşkün olan geniş aileler için dubleks karavan üretti. Bir araç tarafından çekilen dubleks karavanın boyu 8.75 metre, eni ise 2.5 metre genişliğinde.

Park edildiğinde ise yan duvarları açılan karavan, 85 metrekare genişliğinde 5 odalı yazlık bir eve dönüşüyor. Dubleks karavan, bir evde olması gereken her türlü konfora sahip.

Dayalı döşeli bir ev

Dubleks karavanın birinci katında büyük bir mutfak, yemek odası, oturma odası, çalışma odası ve banyo var. İçeriden merdiven ile çıkılan ikinci katında ise 2 yatak odası bulunuyor.

Yatak odasından mutfağa, banyodan oturma odasına kadar dayalı döşeli karavanın fiyatı ise 75 bin TL.

Karavanın tasarımcısı Merve Başoğlu, "Dubleks karavanı sit alanında arsası olan ve ev yaptıramayan müşterilerin talebi üzerine tasarladık" dedi.
Posta


Geri Dön