26 / 04 / 2024

Dükkan satış sözleşmesi örneği!

Dükkan satış sözleşmesi örneği!

Satış sözleşmesi, iki tarafa borç yükleyen sözleşmeler arasında yer alıyor. Peki, bir dükkanın satışı için sözleşme nasıl yapılır? Dükkan satış sözleşmesi nasıl olur? İşte dükkan satış sözleşmesi örneği..



Dükkan satış sözleşmesi örneği!

Satış sözleşmesi, iki tarafa borç yükleyen sözleşmeler arasında yer alıyor. Satıcı, satılan malı, hakkı veya malvarlığı değerinin mülkiyet ve zilyetliğini alıcıya devretmek bakımından borçlu, semeni ondan istemek bakımından alacaklı oluyor.


Peki, dükkan satış sözleşmesi nasıl yapılır? Dükkan satış sözleşmesi örneği şu şekilde sıralanıyor.


Dükkan satış sözleşmesi..


MADDE 1-) TARAFLARA VE GAYRİMENKULE AİT BİLGİLER: 


DÜKKAN SAHİBİ(SATICI) 

ADI-SOYADI : 

TC KİMLİK NUMARASI :

ADRESİ :


ALICI ADI - SOYADI :

TC KİMLİK NUMARASI :

ADRESİ :


GAYRİMENKUL ADEDİ :

ADRESLERİ :

TAPU BİLGİLERİ :

ÖZELLİKLERİ :

SATIŞ BEDELİ :

ÖDEME ŞEKLİ :


Yukarıda ad ve adresleri geçen taraflar arasında aşağıdaki şartlarda dükkan satım sözleşmesi yapılmıştır. Sözleşme içerisinde dükkan sahibi ? ? (satıcı), alıcı ? ? (alıcı) olarak isimlendirilmiştir.


MADDE 2-) SÖZLEŞMENİN KONUSU:


Bu sözleşmenin konusunu ? Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan ve satıcıya ait olan ? adet dükkanının alıcıya hangi tarihte, ne kadar bedelle ve hangi şartlar dahilinde satılacağı oluşturur. 


MADDE 3-) SATIŞ ŞARTLARI:


3.1. Yukarıda bilgileri bulunan ve ? Alışveriş Merkezi?nde yer alan ? adet dükkan satıcıya ait olup alıcıya ../../?. Tarihinde satılarak tapuda devredilecektir. 


3.2. Alıcı sözleşmeye konu dükkanlar için toplam ? TL.?yi satıcıya ödemeyi taahhüt eder. Dükkanlar için belirlenen meblağın yarısı devirden önce ve ? Bankası ? Şubesi ? no?lu hesaba kalan yarısı devir esnasında elden alıcı tarafından satıcıya ödenecektir. 


3.3. Alıcı tarafından satın alınacak olan dükkanlar ? Alışveriş Merkezi?nde yer almaktadır. Alışveriş kompleksinde yer alan diğer dükkanlar alışveriş marketlerinin zincir şubelerinden, restorant, giyim, bijuteri, kuyumcu ve sinema zincirlerinin şubelerinden oluşacaktır. Alıcının dükkanları bu maddede sayılan hizmetler ile ilgili zincir şube açmak haricinde bir amaçla kullanılması ya da kiralayarak başkasının hizmetine sunması yasaktır. 


3.4. Sözleşmeye konu dükkanlar satıcı tarafından alıcıya camekanları, kapıları ve elektronik panjurları takılı, yerler laminant parke döşeli, elektrik, su ve doğalgaz aksamları hazır vaziyette teslim edilecektir. 


3.5. Dükkanların aidat ve diğer giderleri tapudaki devir tarihine kadar satıcı tarafından ödenerek dükkanlar alıcıya borçsuz şekilde teslim edilecektir.


MADDE 4-) TARAFLARIN CEZA VE SORUMLULUKLARI:


4.1. Alıcı ve satıcı yukarıda sayılan satış şartlarına karşılıklı olarak riayet etmekle yükümlüdürler. Alıcının veya satıcının sözleşmeye konu satıştan devirden önce vazgeçmesi durumunda vazgeçen taraf ? TL.?yi cayma tazminatı olarak karşı tarafa ödemeyi taahhüt eder. 


4.2. Alıcı dükkanları 3.3. maddesinde sayılan amaçlar dışında kullanır ya da başkasına kullandırma amacıyla hareket ederse ? TL. tazminat ödemeyi taahhüt eder.


MADDE 5-) İHTİLAF HALİ:


İş bu sözleşmeden doğabilecek ihtilafların vukuu halinde taşınmazın bulunduğu İcra Daireleri ve Mahkemeleri yetkilidir. 


MADDE 6-) SONUÇ: 


İş bu sözleşme bu madde dahil 6 (altı) maddeden ibaret olup, ../../? tarihinde iki nüsha olarak düzenlenmiş, taraflarca imza altına alınmış ve bir örneği alıcıya bir örneği de satıcıya verilmiştir?./?./?.


SATICI AD-SOYAD 

İMZA 


ALICI AD-SOYAD

İMZA


Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön