25 / 04 / 2024

Dumankaya 5 farklı projede 1.350 milyar TL'lik yatırım yapacak!

Dumankaya 5 farklı projede 1.350 milyar TL'lik yatırım yapacak!

BU yıl 5 farklı projede 5 bin konut geliştirerek 1.350 milyar liralık yatırıma imza atacak olan Dumankaya, 2012 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurarak halka açılmayı planlıyor



BU yıl 5 farklı projede 5 bin konut geliştirerek 1.350 milyar liralık yatırıma imza atacak olan Dumankaya, 2012 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) kurarak halka açılmayı planlıyor. Şu anda satışları devam eden Kurtköy'deki Dumankaya Flex ve Cadde projelerine odaklanan Dumankaya, bu yıl Halkalı'da sağlık temasıyla kurgulanan ilk rezidans projesini de hayata geçirecek.

İSTANBUL'UN Anadolu yakasında Kurtköy'den Göztepe'ye, Aydınlı'dan Ataşehir'e, Avrupa yakasında ise Bahçeşehir'de proje hayata geçirip binlerce kişiyi ev sahibi yapan Dumankaya'nın Flex Kurtköy, Cadde, Adres Lobi, Modern, Dizayn ve İkon ile birlikte 6 projesinde satışları devam ediyor. Bunun yanı sıra 2011 yılı içerisinde lansmanlarını henüz yaptığı 5 farklı projede 5 bin konut geliştirek olan Dumankaya, 1.350 milyar liralık yatırıma imza atacak. Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya "2011deki bu yatırım hamlemiz dahilinde temmuz ayına kadar 5 projenin satışlarına başlayacağız. Eylül ayı ve sonraki dönem itibariyle de diğer 3 projenin satış çalışmalarına başlamayı hedefliyoruz" dedi.

Son iki yılda hızlı büyüme

Dumankaya'nın son iki yıl içerisinde çok önemli oranlarda büyüme kaydettiğini vurgulayan Uğur Dumankaya, şunları söyledi: "Küresel ekonomik kriz koşullarının hakim olduğu 2009 yılı içerisinde yüzde 25 oranında büyüyen firmamız 2010 yılında da bu büyümeyi tekrarlama başarısı gösterdi. 2008 yılı içerisinde 90 milyon liraya yaklaşan ciromuzu bugün 200 milyon TL sınırlarına taşıyarak Türkiyenin en çok tercih edilen 5 yaşam alanı geliştirici şirketinden birisi olma özelliğinimizi sürdürüyoruz. 2010 yılı içerisinde Dumankaya Dizayn, Modern, Adres Lobi, Cadde ve Kurtköy Flex ile toplam 5 projede 325 milyon TL değerinde 2 bin 252 konut geliştirmeye başladık. Bu rakamı 2011 büyüme hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki yıl daha da ileriye taşıma niyetindeyiz. Dengeli bir büyüme politikası ile 2011de 1.350 Milyar TL yatırım değerine sahip 5 bin konut ile yüzde 25lik bir büyüme yakalayacağız. 2012de ise gayrimenkul yatırım ortaklığı kurarak halka açılmayı amaçlıyoruz."

Halkalı'da sağlık projesi

2011deki yatırım hamleleri dahilinde temmuz ayına kadar 5 projenin satışlarına başlayacaklarını ve eylül ayı ve sonraki dönem itibariyle de diğer 3 projenin satış çalışmalarına başlamayı hedeflediklerini belirten Uğur Dumankaya, şöyle konuştu: "Tuzla bölgesinde yer alan 3 farklı projenin lansmanını nisan ayı içerisinde birlikte yapacağız. Daha sonra Adres projelerinin 6'ncı etabının satışlarına başlayacağız. Haziran ayı içerisinde ise Bahçeşehirde Modern projemizin hemen yanında yer alan yeni projede 1.400-1.500 konutun lansman satışlarına başlayacağız. Öte yandan yılın ikinci yarısında eylül ve ekim aylarında ise Halkalı ve Maltepedeki projelerimize yöneleceğiz. Halkalı projesinde, Temapark ve Devlet Hastanesi'nin arasındaki arsada sağlık temasıyla kurgulanan ilk rezidans projesi ile poliklinik, eczane, emar merkezleri gibi yapılarla Devlet Hastanesi'nin tamamlayıcısı olmayı düşünüyoruz. İlerleyen dönemlerde ise Halkalıda kendi arazimiz olan bir başka yerde bir başka proje daha geliştireceğiz."

GYO hazırlığı içinde

Dumankaya'nın 1963 yılından bu yana binlerce aileyi konut sahibi yaptığını, bu süreç içerisinde 1.2 milyon metrekareye yaklaşan bir inşaat hacmine eriştiklerini kaydeden Dumankaya, "Yıllık 150 bin metrekareye yaklaşan üretim potansiyeline sahibiz ancak geçtiğimiz lansmanını yaptığımız Dumankaya Modern projesi ile birlikte gayrimenkul geliştiriciliğine yoğunlaşarak projelerimizi taahhüt şirketlerine yaptırmaya başladık. Böylelikle asıl uzmanlığımız olan geliştiriciliğe odaklanarak üretim kapasitemizi de arttırmış olacağız ve önümüzdeki yıl kuracağımız gayrimenkul yatırım ortaklığına iyi bir zemin hazırlamış olacağız" diye konuştu.

Spor sektörüne girip otomotivde büyüme hedefliyor

KONUT yatırımlarının yanı sıra başka sektörlerle de ilgilendiklerini hatırlatan Uğur Dumankaya, bu iş alanları hakkında şu bilgileri verdi: "20 yıllık bir otomotiv geçmişimiz var ve son yıllarda bu sektördeki yapılanmamız ciddi oranda hız kazandı. Toyota ve Hyundai markalarıyla Anadolu Yakasında 4 otomotiv plazamız bulunuyor yakın dönemde Esenyurt bölgesinde yeni marka işbirlikleri ile 2 yatırım daha yapmayı düşünüyoruz. Otomotiv dışında spor ve sağlık sektörleriyle de ilgiliyiz. Bu yüzden Spora markasını oluşturarak spor ve spa merkezimizin artık her projemizde yer almasını istedik. Sağlıklı yaşamı ön plana çıkartan, yüksek teknoloji kullanılan yerler olarak düşünüldü. Bu yeni bir iş kolu fakat kendi işimizden çok ayrı değil, hep kendi işimizin tünellerinde dolaşıyoruz. Artık yaşam her alanı ile birbiriyle entegre olmuş durumda." 

'Pusula' müşteriye yön gösteriyor

SON yıllarda konut üretiminde markalı konut üretici firmaların öncülüğünde mimari tasarım ve hizmet boyutlarında çok ciddi gelişmeler olduğunu hatırlatan Uğur Dumankaya, "Günümüz tüketicisi artık sadece konut ve konutta kullanılan malzemenin kalitesine önem vermiyor. Satın aldığı andan itibaren hayatına artı değerler katacak hizmetleri de konutu ile beraber almak istiyor. Satış sonrası verilen hizmetlerin tüketiciye ve markamıza ciddi bir katma değer sağladığını düşünüyoruz. Bu hizmetleri bir arada sunan Dumankaya Pusula isimli yeni bir markanın oluşumuna gittik. Dumankaya Pusula ile müşterilerimiz, evlerinin dekorasyon aşamasından kiralanmasına, taşınmalarından, seyahat planlamalarına, araç kiralamadan tıbbi desteğe ya da konser, sinema vb. kültür sanat etkinlikleri rezervasyonlarına kadar birçok farklı hizmetten faydalanabiliyor" şeklinde konuştu.

Dumankaya Flex ve Cadde ile Kurtköy'e yeni soluk

KENTE kimlik katan yaşam alanları kazandırmak misyonuyla nitelikli ve özgün projeler üretirken bunları kendi kategorilerinde ulaşılabilir fiyatlarla sunmayı ilke edinen Dumankaya'nın Flex Kurtköy ve Cadde projeleri şu an en çok gündemlerini oluşturan projeler arasında. Kurtköy bölgesinin Sabiha Gökçen Havalimanı, Formula 1 pisti, beş yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri, eğitim kampüsleri ve sağlık kuruluşlarıyla birlikte İstanbulun en hızlı gelişen ticari merkezlerinden birisi olduğunu belirten Uğur Dumankaya, uygun ödeme planlarıyla ev sahibi olmak isteyenlerin tercih ettiği Flex Kurtköy ve Cadde projelerinde de yakın dönemde yüzde 30un üzerinde değer artışı olacağını öngördüklerini belirtti.

Dumankaya Flex Kurtköy

* Kurtköyün tam kalbinde bölgenin ticari hareketliliği göz önüne alınarak home office konseptinde geliştirilen Dumankaya Flex Kurtköy, en ileri teknolojik alt yapıya sahip olmasının yanı sıra Leed sertifikasına aday bir proje olarak doğal kaynakları koruyan, enerji tüketiminde maksimum tasarruf sağlayan ekolojik bir iş ve yaşam merkezi olarak tasarlandı.
* Dumankaya Pusula çerçevesinde Pusula Business adını verilen yeni hizmetler paketi home office kullanıcılarına çok önemli avantajlar sağlayacak.
* Sıfır faiz oranlarından yüzde 5lik özel indirimlere, 6 ay taksit ertelemeden esnek ödeme tablosuna kadar birçok özel avantajın bir arada yer aldığı Dumankaya Flex Kurtköyde fiyatlar stüdyo dairelerde 85 bin-148 bin TL, 1+1lerde 129 bin  188 bin TL, 2+1 187 bin-397 bin TL arasında değişiyor.
* Ayrıca, Dumankaya Finansman Sistemi ile ödemesi 40 aya kadar kredi masrafı olmadan sıfır faiz avantajları bulunuyor.
* Kredi taksitlerinin ödemesinin 6 ay sonra başladığı kampanyanın yanı sıra avantajlı ve esnek ödeme planları ile tüketiciler, diledikleri zaman ara ödemeler yaparak ödemelerini gelirlerine uygun hale getirebiliyor.
* Sık ödeyerek daha az faiz ödeme kolaylıklarının olduğu kampanyada, kredi ödemelerine düşük taksitlerle başlayanlar proje tamamlandığında evlerini kiraya vererek yeni taksit tutarlarını kendileri belirleyebiliyorlar.
* Dumankaya Flex Kurtköyte 5 ayrı blokta toplam 376 adet home office bulunuyor.
* Kapalı devre iletişim platformu ile hava durumundan trafiğe, site içi duyurulardan Dumankaya haberlerine kadar her türlü konuda bilgi edinilebiliyor.

Dumankaya Flex'in tüm ayrıntıları için tıklayınız

(0216) 585 46 00

http://www.dumankaya.com/default.aspx

Kurtköyün Kalbi Caddede Atıyor                  

* Üç caddeye olan cephesiyle Kurtköyün tam merkezinde bulunan Dumankaya Cadde, rezidans, home office blokları ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek alışveriş alanları ile farklı bir konseptte geliştirildi.
* 10ar katlı 3 blokta rezidans ve home office olarak 1+1, 2+1 ve 3+1 seçeneğinde 303 adet konut yer alıyor. Residence dairelerde fiyatlar 142 bin 165 bin TL ile 311 bin 413 bin TL arasında değişiyor.
* Öte yandan projedeki 1+1 home officelerde fiyatlar 162 bin 177 bin TL arasında 2+1lerde de 233 bin-301 bin TL arasında seyrediyor.
* Bloklardan birinin tamamen home officelere ayrıldığı Dumankaya Caddede en son bilişim teknolojisi hizmetler sunulacak. Her daireye kapalı devre yayın ve iletişim platformu ile daire ve home office sakinleri hava durumundan trafiğe ve site içi duyurulara kadar birçok konuda bilgi edinebilecekler.
* Ayrıca bu projede Dumankaya Cadde Yaşam Kartı adı verilen akıllı kart sistemi de uygulanacak.
* Tago Mimarlık tarafından dizayn edilen Dumankaya Caddede her türlü ihtiyacın giderilebileceği zenginlikte ve çeşitlilikte bir alışveriş caddesi bulunuyor.

www.dumankaya.com

http://www.dumankayacadde.com/

0216 585 46 00

Bahçeşehir Dumankaya Modernile farklı bir boyut kazandı

DUMANKAYA İnşaatın Avrupa Yakasındaki ilk projesi Dumankaya Modern, 22 dönüm arazi üzerinde 4 blok ve 6 kuleden oluşuyor.
* Dumankaya Modernde stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daire çeşitleriyle toplam 716 daire bulunuyor.
* Bunun yanı sıra farklı konseptlerde 7 avlu, 2 yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, kafeterya, fitness center, sanat atölyeleri, hobi odaları, spor sahası, çocuk oyun alanı, yürüyüş ve koşu parkurları, yüzde 65 yeşil alan, yansıma havuzları, açık ve kapalı otoparklar, 24 saat güvenlik gibi birçok sosyal donatı sunuluyor.
* Fiyatlar stüdyo dairelerde 71 bin-79 bin TL, 1+1lerde 129 bin 190 bin TL, 2+1 193 bin-208 bin TL ve 3+1lerde ise 225 bin  240 bin TL arasında değişiyor.
* Dumankaya Modernde ünlü heykeltıraş Mehmet Aksoy ile çalışıldı ve Dumankaya Modern için tasarladığı heykelle proje sanat boyutuyla da farklı bir kimlik kazandı.
* Dumankaya Modernin mimari tasarımını Bünyamin Derman, iç mimarisini Atilla Kuzu, peyzaj mimarisini ise Başak Taş yaptı.
* Tüm yerleşimde yüzde 65e ulaşan yeşil alan, dayanıklı bitki örtüsü, yansıma havuzları yürüyüş yollarını çevreleyen çiçekler ile doğal hayatı yaşamak için 7 farklı temadan oluşan bahçeler düzenlendi.
* Öte yandan Dumankaya Modernin Işık Tasarımcısı Nergiz Arifoğlu da, projeyi dairelerin ışıktan maksimum düzeyde yararlanacak şekilde tasarlandığını belirtti.
Hürriyet

(0212) 672 88 98


Geri Dön