19 / 04 / 2024

Dumankaya İkon'da 1.260 TL taksitle!

Dumankaya İkon'da 1.260 TL taksitle!

Dumankaya İnşaat'ın Göztepe'de hayata geçireceği, İstanbul'un ilk üçüz gökdelen projesi Dumankaya İkon, 99 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıktı.



Dumankaya İnşaat, yeni rezidans projesi Dumankaya İkon'u, İstanbul'un tarihi ikonlarından Galata Kulesi'nde düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıttı.

Toplam yatırım değeri 300 milyon TL olan Dumankaya İkon, 149 metrelik üçüz kuleleri ve özgün mimarisiyle İstanbul'un yeni ikonu olmaya hazırlanıyor. Göztepe'de ikisi 41, diğeri 40 katlı 3 kulenin birleşmesinden oluşan proje, İstanbul'un en yüksek yapılarından birisi olacak. 18 dönüm arazi üzerinde 73 bin metrekare satılabilir alanı olan Dumankaya İkon, 1022 rezidans daire ve 31 home office olmak üzere toplam 1053 daireden oluşuyor. Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, dubleks ve loft daire tiplerinden oluşan projede fiyatlar 99 bin TL'den başlıyor, 465 bin TL'ye yükseliyor. Alanları 31 metrekare ile 193 metrekare arasında değişen konutların aylık taksitleri 1.260 TL, en düşük peşinat ise 24 bin 750 TL olarak belirlendi. Önümüzdeki ay inşaatına başlanacak olan üçüz kulelerin 40 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, 2009 yılına 10 ayrı projeyle girdiklerini belirterek, 2009'da toplam 574 milyon TL yatırım değerinde 3.581 yeni konuta imza atmayı hedeflediklerini belirtti.  Ali Dumankaya, Dumankaya İkon'un 2009'da planlanan projeler içinde en yüksek yatırım değerine sahip olduğunu dile getirirken, metrekare ortalama satış fiyatı 3 bin TL ile 3 bin 900 TL arasında değişen dairelerin, proje tamamlandığında metrekaresinin 5 bin TL'ye yükseleceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda Dumankaya İnşaat Satış ve Pazarlama Direktörü Ufuk Kayador'un gerçekleştirdiği İKON proje sunumunun ardından söz alan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyeleri Ali ve Uğur Dumankaya, 2008'de Kartal'daki Vizyon projesi ile başlattıkları rezidans projelerindeki atılımı İKON ile bir adım daha ileri taşıyacaklarını belirttiler.

Uğur Dumankaya, İstanbul'un en seçkin yerleşim merkezlerinden biri olan Göztepe'de ilk kez üçüz kuleler mimarisini kullanacaklarını belirterek, bu yenilikçi proje ile kentin siluetine yeni ve çağdaş bir ikon armağan edeceklerini söyledi. Krizin etkisiyle projelerine ara vermediklerini belirten Uğur Dumankaya, 2009'un ilk yarısında 5 yeni projeyi hayata geçirdiklerini, yıl sonuna doğru bu rakamı 10'a çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Bugüne kadar topladığı ön taleple büyük ilgi gören Dumankaya İKON yaklaşık 6.000 adet ön taleple bölgedeki diğer rezidans projeleri arasında iddialı bir konuma yükselmiş oldu.

İstanbul'un yeni İKON'unda rezidans hizmetleri sınırsız

Dumankaya İKON'da rezidans hizmetleri kapsamında business lounge'tan laundry'e, teknik bakım ve onarımdan 24 saat profesyonel resepsiyona, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir hizmet yelpazesi sunulacak. Kapalı otoparkın bulunduğu proje, fitness center, futbol ve basketbol sahaları, kapalı, açık ve çocuk havuzları gibi zengin spor olanaklarıyla dikkat çekiyor. Daireler de klima alt yapısı, pay ölçerli merkezi ısıtma,  22. kattan sonra havalandırma sistemi ile projede 24 saat güvenlik ve kamera sistemleri gibi özellikler bir arada sunuluyor. Ayrıca, projenin giriş katlarında Alış veriş birimleri, güzellik salonu, kuru temizleme, kafeterya gibi yaşamı kolaylaştıracak birimlerde bulunuyor.

149 metrelik yüksekliğiyle eşsiz bir manzaraya sahip olan İKON, Göztepe gibi merkezi bir yerde bulunmanın da avantajıyla, CarrefourSA, Metro Gross Market, Optimum, Palladium gibi AVM'ler, Medical Park, Kadıköy Şifa, Acıbadem, Memorial, Yeditepe gibi hastaneler, Marriott Hotel, Bostancı Greenpark gibi beş yıldızlı oteller ile diğer önemli sosyal merkezlerin çok yakınında bulunuyor.  Bunun yanı sıra projeye çok yakın olan Batı Ataşehir'de yakın gelecekte Merkez Bankası ve Ziraat Bankası'nın da bulunacağı finans merkezlerinin hemen taşınmasıyla bölgenin daha da değer kazanması bekleniyor.

Yatırımcısına Kazandıran Projeler

Dumankaya Grubu kente kimlik katan yaşam alanları kazandırmak misyonuyla nitelikli ve özgün projeler üretirken bunları kendi kategorilerinde ulaşılabilir fiyatlarla sunmayı ilke edinmiştir. Uygun ödeme planlarıyla yuva sahibi olmak isteyenlere önemli avantajlar sağlayan Dumankaya'nın son yıllarda başlattığı ya da yapımı devam eden projeleri daha tamamlanmadan değerlerini katlamıştır.

Son iki yılda  Trend başta olmak üzere Gizli Bahçe Akdeniz Evleri, Konsept İstanbul gibi Dumankaya projeleri  alternatif yatırım araçlarına göre yatırımcısına çok daha fazla kazandırmıştır.

Dumankaya köklü geçmişinden aldığı güç ile odaklanma, farklılaşma, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik temelleri üzerine kurduğu çalışma anlayışını koruyarak hizmetlerini sürdürmektedir.
Dumankaya'dan Sürdürülebilir Sosyal Sorumluluk Projesi  "Müşteriler Ormanı"

 Dumankaya'nın Tema Vakfı ile işbirliğiyle 2009'da başlattığı Dumankaya Müşteriler Ormanı projesi , Türkiye'ye yeni bir orman kazandırmayı amaçlıyor.
Tema'nın Uşak ilinde belirlediği bir arazide, Dumankaya'nın projelerinden daire satın alanlar adına "Dumankaya Müşteriler Ormanı" oluşturuluyor. Uşak'ın Gökçedal Köyü, Kocadüz mevkiinde bulunan ve daha önce 101.260 fidan dikilen 61 hektarlık bu hatıra ormanında Dumankaya adına her müşteri için 5 tane karaçam ve akasya fidanı bir levhayla Dumankaya'nın katkısı duyurulacak.
Proje kapsamında ilk kez Vizyon projesinden daire alan Dumankaya müşterileri için fidan dikildi ve kendilerine birer teşekkür belgesi sunuldu. Bundan sonra daire alacaklar için de fidan ekilecek ve teşekkür belgeleri kendilerine teslim edilecek. Projeyle ülkemizin erozyonla mücadelesinde güçlendirilmiş bir toprak daha kazanılması amaçlanıyor.

DUMANKAYA İNŞAAT'IN DEVAM EDEN PROJELERİ

KARTAL'IN YENİ VİZYON'U DUMANKAYA VİZYON

Dumankaya Vizyon, şehrin gelecekteki landmark'larından biri olmayı amaçlayan, son derece modern, yenilikçi ve çarpıcı bir mimari anlayışla şekillenen iddialı bir proje... Mimar Tatsuya Yamamoto ve Gökhan Aktan Altuğ'un (Tago Mimarlık) ortak eseri.

Dumankaya Vizyon, rezidans daireler, home ofis ve mağazalardan oluşuyor. 350 rezidans dairenin bulunduğu projede stüdyodan 1+1 ve 2+1'e, 3+1 daireden loft daireye pek çok seçenek bulunuyor. İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm alanlarından Kartal'a yeni bir `vizyon' sunmayı hedefleyen Dumankaya Vizyon'da toplamda  % 80 `lik satış gerçekleşti.

Rezidans hizmetleri sınır tanımıyor

Dumankaya Vizyon'da rezidans hizmetleri kapsamında house keeping'den laundry'e, teknik bakım ve onarımdan 24 saat profesyonel resepsiyona, posta hizmetlerinden güvenliğe geniş bir hizmet yelpazesi sunulacak. Tüm projenin altı boydan boya kapalı otopark olacak ve her daireye en az bir araçlık otopark alanı düşecek.

Rezidans blokları arasındaki bölüm daire sahiplerine yönelik bir sosyal merkez olarak tasarlandı. Burada restoranlar,kafeler,business lounge ,yüzme havuzu, fitness center, sauna, Türk hamamı buhar odası,masaj şok duş  ve vitamin bar gibi mekânlar olacak. Rezidans sahipleri ayrıca alışveriş biriminin üstünde bulunan teras bahçeler, manzara terasları ve koşu parkurlarından da yararlanacaklar. Zengin spor imkânlarıyla dikkat çeken projede daire sahipleri için tenis kortu ve basketbol sahası da bulunuyor. Alışveriş merkezinin önünün ise modern peyzaj alanları olarak değerlendirilmesi planlanıyor.

Zaha Hadid'in projelendirdiği kentsel dönüşüm alanına komşu

Çağdaş mimarlığın en başarılı isimlerinden Pritzker Mimarlık Ödülü'nü alan ilk kadın mimar Zaha Hadid'in çizdiği Pendik kıyı ve Kartal kentsel dönüşüm projeleri yakında hayata geçiyor. Projede ofis ve konut binalarının yanı sıra kültürel işlevli yapılar, otel ve restoranlar yer alacak. 555 hektarlık alanda yüzlerce fabrika kent dışına taşınarak bunların yerlerine hizmet sektörü ve konut alanlarının yoğunlaştığı merkezler oluşturulacak. E-5 karayolunun deniz tarafında yer alan Dumankaya Vizyon Kartal'ın en ayrıcalıklı lokasyonlarından birinde yükselecek. Eşsiz bir Adalar manzarasına sahip Dumankaya Vizyon'un hemen karşısında yazın hizmete giren ise beş yıldızlı Titanic Business Otel bulunuyor.

Getirisi yüksek yatırım değeri

10 milyar dolarlık yatırımla baştan yaratılacak olan Kartal, Maslak'tan sonra kentin ikinci gökdelen bölgesi olacak. Kartal'daki dönüşüm süreci tamamlandığında Dumankaya Vizyon'daki dairelerin yatırım değerinin önemli ölçüde artması bekleniyor.



Geri Dön