25 / 04 / 2024

Dumankaya İkon'da kayma olmadığına dair zemin etüt raporu alındı!

Dumankaya İkon'da kayma olmadığına dair zemin etüt raporu alındı!

İTÜ'den tasdik edilen raporda "Dumankaya ikon Projesi için ölçümlemeleri yapılarak herhangi bir oturma olmadığı tespit ettirilmiştir" ifadesi yer alıyor...



Dumankaya İnşaat'ın Göztepe'de hayata geçirdiği İkon projesi için "Oturma, kayma var" söylentilerine yanıt veren Barış Dumankaya, İTÜ'den bu söylentilerin doğru olmadığına dair zemin etüt raporu aldıklarını söyledi.

'Bu yılki ciro beklentimiz 550 milyon TL' 

Bu yıl devam eden projeleriyle 550 milyon TL ciro beklentisinde olduklarını açıklayan Dumankaya inşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Bu rakamın yüzde 45'inin realizasyonunu ilk 6 ayda gerçekleştirdik. Bütçelerde revizyona gitmeyi düşünmüyoruz. Rahatlıkla bu rakamı yakalayacağımızı düşünüyoruz" dedi. Dumankaya inşaat olarak yönetimde değişiklikler olduğunu ve sistemin aynı şekilde yürüdüğünü belirten Dumankaya, "Yüzde 99 aynı çalışanlarla yola devam ediyoruz. Sadece yönetimde değişiklikler oldu. Biz agresif büyümemizi ilerleyen yıllarda da sürdüreceğiz. Türkiye'de en hızlı büyüyen ilk 5 inşaat firmasından biriyiz" dedi. 


Dumankaya İnşaat'ın Göztepe'de hayata geçirdiği 1022 konuttan oluşan İkon projesinde yaşam başladı. Yüzde 100'ünün satıldığı ve yüzde 49 oturumun olduğu proje için dilden dile dolaşan 'kayıyor' söylentisine yanıt Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya'dan geldi. Dumankaya, "Bu durum bir şehir efsanesi haline geldi. Projenin kaydığı, zeminde oturma olduğu söylentileri yayıldı durdu. Projede 3 tane kule var 2 tanesi 42 katlı, 1 tanesi 41 katlı. Bu söylentiler önce Twitter üzerinde yayıldı. Böyle bir şey olması mümkün değil. Binalar binlerce tonluk kelepçelerle birbirine bağlı" dedi. Dışarıdan bir kulenin 1 kat aşağıda olmasından dolayı böyle bir algı oluşmuş olabileceğini söyleyen Dumankaya, "Emsal hakkı bu kadar olduğu için böyle tasarladık, bu da bizim için tecrübe oldu" diye ifade etti. 


DAİRE SAHİPLERİNE RAPOR VERDİ 

Söylentiler çıkınca İstanbul Teknik Üniversitesi'nden herhangi bir oturma olmadığını tespit ettirip rapor aldıklarını belirten Dumankaya, "Binanın 2 milim dahi oynamadığı raporda yazıyor. Biz tüm daire sahipleriyle bu raporu paylaştık. Projede yaşam başladı. Böyle bir şeyin olması imkânsız" dedi. Bu tür söylentilere önceleri cevap vermediklerini belirten Dumankaya, "Biz ne kadar sağlam bir bina yaptığımızı biliyoruz. Bunu da raporlarla tasdikledik ve müşterilerimize bu raporları anlattık. 

Herhangi bir sorun yok. Kamuoyunu bilgilendirmek adına bu raporları isteyen herkesle paylaşabiliriz" dedi.


Yelda Akgün/Habertürk Gazetesi


Geri Dön