26 / 04 / 2024

Dumankaya 'İnsana Saygı Ödülü'nü 2. kez aldı

Dumankaya 'İnsana Saygı Ödülü'nü 2. kez aldı

"İnsana Saygı" Ödülleri'nin inşaat sektöründeki bu yılki sahibi geçen yıl olduğu gibi Dumankaya İnşaat oldu



İnsan Kaynakları alanında yürütülen nitelikli çalışmaların teşvik edilmesine yönelik olarak kariyer.net tarafından verilen "İnsana Saygı" Ödülleri'nin inşaat sektöründeki bu yılki sahibi geçen yıl olduğu gibi Dumankaya İnşaat oldu.

İnsan Kaynakları alanında yürütülen çalışmaların kalitesinin yükseltilmesi ve devamının teşvik edilmesi amacıyla kariyer.net tarafından bu yıl 9.su verilen İnsana Saygı Ödülleri'nde, kariyer.net'e üye olan inşaat firmaları arasından Dumankaya ödüle ikinci kez layık görüldü. Bu yıl 28 sektörden yaklaşık 90 firmaya verilen İnsana Saygı Ödülleri; en çok başvuru alan firmalar, en çok istihdam yapan firmalar, cevaplama oranı, bölgesel firmalar, adayların seçtiği en güzel tasarımlı ilanlar gibi kategorilere göre verildi.

14 Nisan 2010 Çarşamba günü Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde Dumankaya İnşaat adına ödülü İnsan Kaynakları Müdürü Pelin Safa aldı. Tören sonrası görüşlerini bildiren Safa; " İnsana Saygı Ödülünü kazanabilmek için geçerli kriterlerden bir tanesi 10.000'in üzerinde başvuru almak. Geçtiğimiz yıl ilk kez bu sayının üzerine çıkarak ödüle hak kazanmıştık. Bu yıl ise en çok çalışılmak istenen inşaat firmaları arasında sektör ortalamasının 2 kat üstünde başvuru alarak toplamda 27.000'in üzerinde iş başvurusu aldık. Gerek izlediğimiz İnsan Kaynakları politikamız gerekse de ekonomik krize rağmen %25 oranlarında büyüyen ciromuz neticesinde Dumankaya'ya yapılan iş başvurularında ciddi bir artış oldu" dedi.

Sözlerine devam eden Safa; "2007 yılında 4.000 olan başvuru sayımız, 2008 yılında 10.000'i aştı ve 2009 yılında da 27.000'den fazla kişiye ulaştı. Dumankaya İnşaat olarak, inşaat sektöründe İnsan Kaynakları çalışmalarına vermiş olduğumuz önem ve gelen başvurulara geri dönüş oranımızla bu ödüle layık görüldük. Bu ödül ayrıca Dumankaya'nın işe alım sürecine verdiği önemi ve çalışmalarının etkinliğini de göstermesi açısından bizim için çok önemli" dedi.


Geri Dön