25 / 04 / 2024

Dumankaya Kurtköy'de yeni bir kent yarattı!

Dumankaya Kurtköy'de yeni bir kent yarattı!

Dumankaya, Kurtköy'de inşa ettiği ve etmekte olduğu Konsept, Minimal, Adres, Akdeniz Evleri, Dizayn projeleri ile yeni bir kent ortaya çıkartmış



Onlarca proje gezdim sosyal ilişkilerin bu kadar geliştiği bir başka site görmedim. Kat bahçeleri, havuzlar Trendliler'i koca bir aile yapmış

Proje-Gezi-Yorum, rotasını İstanbul'un Doğu yakasına, Sabiha Gökçen Havaalanı, İstanbul Park, Via Port AVM ve yeni fuar alanıyla İstanbul'un yeni gelişim bölgesi Kurtköy'e çevirdi. Bu haftaki durağımız, Kurtköy'ün gelişiminde lokomotif işlevi gören konut projesi Dumankaya Trend. Projeyi, Dumankaya İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya ile birlikte gezdik. Pendik'te ofisinde buluştuğumuz Ali Bey, Trend projesine doğru yol alırken Dumankaya'nın Aydınlı ve Kurtköy bölgelerinde hayata geçirdikleri projeleri teker teker gösteriyor. Adeta Dumankaya, bu bölgelerde inşa ettiği ve etmekte olduğu Konsept, Minimal, Adres, Akdeniz Evleri, Dizayn projeleri ile yeni bir kent ortaya çıkartmış. Kurtköy'ün merkezinde yer alan Trend projesine geliyoruz. Proje içerisine girdiğimizde genel bir bakışla mimari uygulama, farklılığıyla kendini gösteriyor. Binalar tünel kalıp sistemiyle yapılmasına rağmen, mimari müdahalelerle hareketli ve estetik bir dış cephe uygulaması ortaya konulmuş.

KAT BAHÇESİNDE DOĞUM GÜNÜ PARTİSİ
Projede blokları çevreleyen bölümler açık otopark alanları ve kapalı otopark bağlantı yollarıyla çevrilirken, iç bahçe kısmı ise sosyal alanlar ve peyzaj için ayrılmış. Toplam bin 436 daireden oluşan projede 3'lü T bloklardan 10 adet var. Bu blokların tek bir ana girişi var bloklar birbiriyle cam tünel koridorlar ile bağlanmış. Her 3'lü blok girişinde bir resepsiyon lobi bulunuyor. Projede 1+1'den 3+1'e kadar daire çeşitliliği bulunuyor. Her blokta 3. katlarda kat bahçeleri düzenlenmiş, bu kat bahçelerinde ister misafirler ağırlıyor, ister küçük toplantılar düzenlenebiliyor ya da doğum günü partileri gerçekleştirilebiliyor.

BEĞENDİM
Proje geniş sosyal alanları ve 3 açık yüzme havuzuyla dikkat çekiyor.
Daire başına 150 TL aidat ödeniyor ve her türlü sosyal imkândan faydalanılıyor.
Tüm daireler Centrex sistemi ile birbiriyle ücretsiz telefon görüşmesi yapabiliyor.

HAVUZ VE YEDİ GÖLLER
Proje alanında 7 adet göl kanallarlarla birbirine bağlanıyor. Göl ve kanalların etrafında ise yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüş ve koşu parkuru bulunuyor. 3 açık yüzme havuzu bulunan projejede havuz başı kafe de site sakinlerine hizmet veriyor. Sitedeki tüm sosyal alanların kullanımı ücretsiz. Projede site aidatı ise daire başına aylık 150 TL. Ana açık yüzme havuzu içinde 4 adet de çocuk havuzu bulunuyor.

BEĞENMEDİM
Yaklaşık bin 500 konutluk proje alanı içinde küçük de olsa bir sağlık merkezi bulunmuyor. Henüz, site dışına da hizmet verecek mini market, kuaför, eczane gibi dükkânlar ile Kulüp'ün binası hizmete girmemiş.
Bülent Yoldaş/Sabah


Geri Dön