20 / 04 / 2024

Dumankaya, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında!

Dumankaya, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında!

Capital Dergisi tarafından yapılan "Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" araştırması sonuçları belli oldu. Araştırmaya göre Dumankaya İnşaat 2008 yılındaki performansıyla Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi arasında yer aldı



Capital 500 araştırma sonuçlarını değerlendiren Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, "Capital Dergisi'nin her yıl hazırlayıp kamuoyu ile paylaştığı "Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" araştırması günümüzde hemen her kesim tarafından önemli bir performans göstergesi olarak kabul edilmektir. Böylesine önemli bir araştırmada Dumankaya olarak Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi'nden birisi olmak mutluluk verici. Bundan 46 yıl önce Halit ve İbrahim Dumankaya tarafından temelleri atılan şirketimiz bugün Türkiye'nin önde gelen firmalarından birisi olarak yoluna devam etmekte. Küresel ekonomik kriz olmasına rağmen ciro hedeflerimizi yakalamanın ötesinde arttırmayı başardık. Bu yıl herkesin var olanı korumaya sarıldığı bir dönemde Dumankaya olarak yüzde 25-30 arasında ciro artışı hedefleyerek istikrarlı büyümemizi sürdürmek istiyoruz. Bu büyüme ile birlikte Türkiye'nin en büyük şirketleri arasındaki yerimizi daha da ileriye taşıyarak sektördeki yerimizi perçinlemek istiyoruz. Hiç şüphesiz bugün Dumankaya'nın gelmiş olduğu bu nokta ve önüne koyduğu büyük hedefler tüm çalışanlarımızın önemli katkıları ve emeği sayesinde olmuştur. Bu vesileyle tüm Dumankayalılara teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

İlk 500 şirket içerisinde aralarında Dumankaya İnşaatı'nda bulunduğu 17 firma olduğunu belirten Uğur Dumankaya, "2000'li yılların başından bu yana inşaat sektörü çok büyük bir atılım gerçekleştirdi. Sektörün ülke ekonomisindeki önemi her geçen gün daha da artıyor ve önümüzdeki yıllarda ilk 500 şirket arasında daha fazla inşaat firması olmasını bekliyoruz" dedi.


Geri Dön