26 / 04 / 2024

Dumankaya yeni yatırımını Sancaktepe'ye yapacak!

Dumankaya yeni yatırımını Sancaktepe'ye yapacak!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya Sancaktepe'de yeni bir projeye start vereceklerini açıkladı. Yıl sonuna doğru inşaatına başlanması planlanan Sancaktepe projesi, 60 dönüm üzerinde yükselecek ve ağırlıklı olarak konutlardan oluşacak...



Dumankaya İnşaat'ın şu anda 1,5 milyar TL konut stoğunun olduğunu belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, bu yıl sonunda Sancaktepe'de yeni bir projeye start vereceklerini planladı. 


60 dönüm üzerinde yükselecek

Sancaktepe projelerini bu yıl sonunda hayata geçirmeyi planladıklarını söyleyen Uğur Dumankaya, projenin 60 dönüm üzerinde yükseleceğini ve ağırlıklı olarak konuttan oluşacağını açıkladı. 


İstanbul'da yatırıma devam

Özellikle İstanbul'da konut ve karma projelerle yatırımlarına devam edeceklerinin altını çizen Uğur Dumankaya, "Dumankaya olarak 1,5 milyarlık bir konut stoğumuz var. Bunları bir kaç yıl içinde satmayı planlıyoruz. Yeni arazi arayışlarımız var. Bunlar arasında imzaladıklarımız da var. Bunları da devreye sokup özelilkle İstanbul'da konut ve karma projelerimizi satışa sunmayı düşünüyoruz" dedi.


Konut kredisi faiz oranları seneye bu kadar düşük olmayabilir

Konut kredisi faiz oranlarının tarihin en düşük seviyelerine geldiğine dikkat çeken  Uğur Dumankaya, "Konut kredisi faiz oranlarının düşmüş olması, dünyadaki ekonomik krizin etkilerinin yavaş yavaş azalmış olması, Türkiye'deki siyasal istikrar ve KDV vergisinin bu seneden sonra yüzde 1 olması konut satışlarına olumlu olarak yansıdı. Konut kredisi faiz oranları tarihin en düşük seviyesine geldi. Belki önümüzdeki sene bu kadar düşük olmayabilir. Şu anda 0.57'lere düşmeye başladı. Bu bizim bile hayal edemeyeceğimiz bir oran. Bu nedenle gayrimenkul almak için çok doğru bir zaman" diye konuştu.


Mevduat faizlerindeki düşüş yatırımcıyı konuta yönlendirecek

Gayrimenkule alternatif olan mevduat faizlerinin düşmesi ile birlikte yatırımcıların konuta yönleneceğinin altını çizen Dumankaya, faizlerin düşmüş olması ile sadece yatırımcı değil normal konut alıcısı da alıma geçecektir dedi. 


Büyüyen gayrimenkul sektörü ancak bu şekilde yönetilir 

Sektör hakkında da değerlendirmede bulunan Uğur Dumankaya, "Türkiye hızlı gelişiyor ve artık kabuğuna sığmıyor. Büyük bir ekonomi olma yolunda hızla ilerliyor. Burada önemli oyuncu gayrimenkul sektörü. Normal bankacılık hizmetleri ile gayrimenkul sektörünün fonlanmasının zorlaşacağı  için artık sermaye piyasalarına ihtiyaç var. Gayrimenkul sertifikası ya da sukuk gibi alternatiflere ihtiyaç var. Gayrimenkul yatırım ortaklığı ile halka açılma da bunun çabası. Büyüyen gayrimenkul sektörü ancak bu şekilde yönetilebilir diye düşünüyorum" ifadesinde bulundu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön