23 / 04 / 2024

Dumankaya'dan ev alanlar ne yapacak?

Dumankaya'dan ev alanlar ne yapacak?

Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konulması ‘Ev alan vatandaşın durumu ne olacak?’ sorusunu akla getirdi.



FETÖ/PDY'ye "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konuldu. bunun üzerinde Dumankaya İnşaat projelerinden ev alan vatandaşların ne yapacakları merak konusu oldu. Dumankaya İnşaat ise konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.


Dumankaya İnşaat kamuoyu açıklaması

Geçtiğimiz günlerde basın yayın organlarında yer alan mal varlığına “El Koyma” haberleri üzerine verilen kararın Dumankaya Grubu’nun ticari faaliyetlerini kapsayıp kapsamadığına dair kamuoyunda endişelerin olduğu anlaşılmıştır.


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına bu hususun aydınlatılması için başvurulmuş olup, başvurumuz üzerine verilen kararda; Dumankaya Grubu şirketlerinin mal varlıklarına el konulmadığı, hususu açıkça belirtilmiştir.


Bu itibarla Dumankaya Grubunun ticari faaliyetlerini engelleyecek veya sınırlayacak içerikte herhangi bir mahkeme veya savcılık kararı bulunmadığını hususu netleşmiştir.


2016 yılında, toplam 2915 dairenin teslimini gerçekleştiren; kurulduğumuz günden bu yana ise binlerce aileyi ev sahibi yapan bir kurum olarak projelerimizde herhangi bir duraksama bulunmamakta, bütün şantiyelerimizde çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte ve Yönetim Kurulu üyelerimiz şahsen şirket yönetiminin başında olup fiilen çalışmalarına devam etmektedirler. Mevcut projelerimizdeki çalışmalar devam ederken, yeni projelerimizin hazırlıkları da sürdürülmekte olup çok kısa zamanda bu projelerimize başlanacaktır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Dumankaya İnşaat


Dumankaya İnşaat'ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konuldu!



Geri Dön