24 / 04 / 2024

Dumankaya'dan İstanbulun Antik Çağ Tarihi'ne destek geldi!

Dumankaya'dan İstanbulun Antik Çağ Tarihi'ne destek geldi!

Dumankaya İnşaat’ın sosyal sorumluluk projelerini yürüten Dumankaya Kültürel Hizmetler, eskiçağ tarihi alanındaki araştırmalar yapan Doç. Dr. Murat Arslan’ın “İstanbul’un Antik Çağ Tarihi&rd



Dumankaya İnşaat’ın sosyal sorumluluk projelerini yürüten Dumankaya Kültürel Hizmetler, eskiçağ tarihi alanındaki araştırmalar yapan Doç. Dr. Murat Arslan’ın “İstanbul’un Antik Çağ Tarihi” kitabına destek vererek İstanbul’un bilinmeyen tarihine ışık tutulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Dört yıllık yoğun çalışmaları neticesinde kaleme aldığı ve bulunduğu kategoride bir ilk olma özelliği taşıyan “İstanbul’un Antik Çağ Tarihi” kitabına destek vererek İstanbul’un bilinmeyen tarihine ışık tutulmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Daha önce ülkemizin antik çağ tarihine yönelik birçok çalışması ve kitabı olan Doç.Dr. Murat Arslan “İstanbul’un Antik Çağ Tarihi” eserinde İstanbul’un Klasik Helenistik dönem tarihi, tarihi coğrafyası ve toplumsal yapısını ele alınıyor. Antik kaynaklar, epigrafik belgeler, nümismatik buluntular ile son zamanlarda bulunan arkeolojik kalıntılardan elde edilen veriler ışığında İstanbul Boğazı’nın her iki yakasında yaşayan yerleşik halkları inceleniyor. Ayrıca, kitapta, yerleşik halklar ile bu topraklara sonradan yerleşen kolonistlerin birbirleri ve dönemin önde gelen idari merkezleriyle kurdukları siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkiler inceleniyor.

İstanbul’un Antik Çağ Tarihi kitabıyla ilgili görüşlerini bildiren Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya: “Bizans öncesi döneme ait bulguların yetersizliği ve bu konuda yazılmış akademik kaynakların azlığı sebebiyle bu güzel şehrin antikçağ tarihi bizler için hala gizemini korumaya devam ediyor. Dumankaya olarak, ülkemizin değerli bilim adamlarından Doç. Dr. Murat Arslan’ın “İstanbul’un Antikçağ Tarihi” kitabına destek olduk. Bu eserin, İstanbul’umuzun antik çağ tarihine yönelik bir ilk olması sebebiyle yapılacak yeni araştırmalara önemli bir kaynak olacağına ve yeni birçok çalışmaya da ışık tutacağını düşünüyoruz. Doç Dr. Murat Arslan’ın uzun ve yoğun uğraşları sonrası kaleme aldığı bu çalışmayı kültür hazinemizi zenginleştireceğine inanıyoruz. Türkiye’de tarih ve kültürel miras bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlayacağını umduğumuz ve 2007 yılı itibarıyla başlayan yayın destekleme faaliyetlerimiz önümüzdeki yıllar boyunca da gelişip çeşitlenerek devam edecektir” dedi.

 


Geri Dön