23 / 04 / 2024

Dündar Ünlü: Küçük Sanayi Sitesi taşınmalı!

Dündar Ünlü: Küçük Sanayi Sitesi taşınmalı!

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü düzenlediği basın toplantısında Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu ve "AK Parti Engelledi" eleştirilerine cevap verdi.



AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü düzenlediği basın toplantısında Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında konuştu ve "AK Parti Engelledi" eleştirilerine cevap verdi. 


Ünlü, son günlerin en tartışmalı konularından olan Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.. Ünlü, Belediye Meclisi'nde oylamaya sunulan projenin, içinin boş olduğunu ve bu sebeple ret oyu kullandıklarını aktardı. Ünlü, "Küçük Sanayi Sitesi şehrin ortasında kalmıştır. Kesinlikle burada bir dönüşüm sağlanmalıdır. Orada güzel bir ortam oluşturulmalıdır, yeni bir çehre getirilmelidir. Bizim, 'Küçük Sanayi orada kalmaya devam etsin' diye bir anlayışımız söz konusu değildir" dedi. 


BELİRSİZLİK GİDERİLSİN, ONAYLAYALIM 


Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ni, planlardaki belirsizlikler nedeni ile kabul etmediklerini aktaran Ünlü, "Küçük Sanayi Sitesi oradan bir şekilde taşınmalıdır. Bize de diyorlar ki boş alanı Belediye Meclisi onaylasın. Bizde diyoruz ki; 1/5000'lik tekniğine uygun olarak konut alanlarının nerede olacağını, ticaret alanlarının nerede olacağını, sosyal donatı alanlarının nerede olacağını ve yeşil alanların nerede olacağının belirtilmesini istiyoruz. Böyle bir çalışma yapabilmek için oradaki vatandaşlarla iletişime geçmek, onların görüşlerini almak, odalar ile temas etmek ve bir konsorsiyumda birleşerek burasını 1/5000'lik yapmak gerekiyor. Yaptığınız taktirde onay vereceğimizi de söylüyoruz. Bu şekilde geçirdiğimizde bir daha itiraz etmemiz söz konusu değil. Buradaki konut ve ticaret alanlarını vatandaşın görmesi gerekiyor. Vatandaşın olabileceği mağduriyetin sorumluluğunu biz almak istemiyoruz. Çok açık söylüyoruz. Olay gayet net ve açık, bu alanın yeşil alanları nerede, ticaret alanları nerede, konut alanları nerede, sosyal donatı alanları nerede? Yerine yerleştirin, meclise getirin. Biz gereğini yapacağımızı söyledik" ifadelerini kullandı. 


UZLAŞMA VE ENGELLEME TARTIŞMASI 

Ünlü, CHP cephesinden yapılan "Ak Partililer ile uzlaşılmıyor" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: "Onların bildiği bir şey varsa öğrenmek istiyorum, Bu zamana kadar, 2014 Mart'ından itibaren halkın yaşantısını etkileyecek ve Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı projelerin engellendiği bir liste varsa, bak bunlar kabul edilmedi ve engellendi desinler, Ben iddia ediyorum, bu zamana kadar Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu vatandaşın hayatını etkileyecek hiçbir proje, hiçbir teklif Büyükşehir Meclisi'nde reddedilmemiştir. Bunun aksini iddia ediyorlarsa teker teker kamuoyuna açıklasınlar. 


Engelleme mevzusu tamamen Büyükşehir Belediye Meclisi'ni baskı altında tutmak, her dediğimiz olsun manasında kullanılan bir kelime haline geldi" diye konuştu.


Eskişehir Yenigün Gazetesi


Geri Dön